NRK Meny
Normal

Mann påkjørt og omkommet i Kautokeino

Det var Nils Erik Helmen (74) som omkom i Kautokeino. Sjåføren er nå foreløpig siktet for uaktsom adferd i trafikken i forbindelse med ulykken.

Ulykke Kautokeino

Det var her ulykken skjedde som kostet Nils Erik Helmen livet.

Foto: Johan Ante Utsi / NRK

Politiet i Vest-Finnmark bekreftet tidlig torsdag formiddag at en person er påkjørt og omkommet i Kautokeino. De har nå frigitt navnet på den omkomne, som altså er Nils Erik Helmen.

Ulykken skjedde i oppkjørselen til den omkomnes bopel i et boligfelt i Kautokeino sentrum. Lensmann Klemet Klemetsen forteller at mannen ble påkjørt av et familiemedlem.

Klemet Klemetsen

Lensmann i Kautokeino Klemet Klemetsen bekrefter at den omkomne ble påkjørt av et familiemedlem, og at disse to var naboer.

Foto: Johan Ante Utsi / NRK

– Han vil bli sendt til obduksjon for å finne den endelige dødsårsaken, det er vanlig rutine ved slike hendelser, sier Klemetsen.

Politiet har gjort det meste av tekniske undersøkelser på åstedet, og nå gjenstår taktisk etterforskning. Det er foreløbig usikkert om det finnes vitner til hendelsen.

Ikke mistanke om noe kriminelt

Det foreligger ikke mistanke om noe kriminelt, men politiet har rutinemessig beslaglagt førerkort til sjåføren. Politiet har også gjennomført samtale med ham.

– Vi har snakket med ham for å finne ut hva som har skjedd her. Sjåføren er foreløpig siktet for uaktsom adferd i trafikken etter hendelsen, og vi har også tatt beslag i bilen hans, sier etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen ved Alta lensmannskontor.

Ambulanse og politi rykket ut til stedet, men mannen kunne ikke reddes. Politiet ber eventuelle vitner om å melde seg.

Ulykken ble innrapportert klokken 04.45 torsdag morgen.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Kautokeino» i nytt vindu