Fikk overraskende besøk av ministeren

Kjøpmann Ove Olsen Hætta fikk i går overraskende besøk da kommunalminister Jan Tore Sanner plutselig stakk innom butikken hans.

Ove Olsen Hætta møtte Jan Tore Sanner

Kjøpmann Ove Olsen Hætta fikk overraskende besøk i butikken hans av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Foto: MARIA THERESE R. OSKAL / NRK

Tidligere i vinter fikk Ove`s Varesenter i Máze Merkur-programmets pris for beste nærbutikk i Troms og Finnmark . I den forbindelse ønsket kommunalminister Jan Tore Sanner å stikke innom butikken og hilse på butikkeieren etter hans besøk i Kautokeino.

Visste ingenting om besøket

Kjøpmann Ove Olsen Hætta visste ingenting om at han skulle få så storfint besøk. Selv satt han i kassa da Sanner kom inn i butikken, sammen med blandt annet ordfører Klemet Erland Hætta, statssekretær Ante Bals og resten av følget, pluss tv-team og flere journalister. Ove ble svært overrasket da han så hvem som kom inn i butikken.

Jan Tore Sanner tok seg tid til å prate med butikkeieren og spurte blandt annet om butikken og hvordan den drives, og om nærmiljøet i Máze.

Ove`s Varesenter

Ove`s Varesenter fikk i vinter Merkur-programmets pris for beste nærbutikk i Troms og Finnmark.

Foto: Maria Therese R. Oskal / NRK

– Lykkes i å skape et godt miljø for bygda

Sanner ønsket selv å dra innom Ove`s Varesenter. Han synes det er svært viktig med gode nærbutikker i distrikts-Norge.

– Ove er åpenbart en av de som lykkes i å skape et godt miljø for bygda med butikken som både møteplass og servicesenter med et godt tilbud, sier Jan Tore Sanner.

– Butikken er fin, åpen og trivelig. Helt sikkert veldig hyggelig å komme hit å treffe venner og bekjente, sa han før han dro avgårde igjen.

– Artig

Butikkeier Ove Olsen Hætta syntes det var en svært så hyggelig overraskelse.

– Det var veldig artig at kommunalministeren kom innom her. Det gir motivasjon til å fortsette med denne jobben, og til å forbedre butikken enda mer, sier han.

De som bor i Máze og bruker butikken til vanlig liker den veldig godt, og den er viktig for nærmiljøet.

Ove forteller at han har merket det veldig positivt, spesielt etter at han pusset opp butikken og forbedret den. Han har blandt annet malt, byttet ut gamle gulvfliser og hyller, satt inn ny kjøl og installert kortautomat på drivstoffpumpa.

– Jeg ser at dette var noe som var nødvendig å gjøre, forteller Ove Olsen Hætta.

– Betyr mye for Máze

Ordfører Klemet Erland Hætta, som selv er fra Máze, mener at butikken betyr mye for bygda. Det er et bra sted for å treffe folk, og her er mange gode tilbud.

– Her kan vi handle det vi trenger, hente posten, kjøpe medisiner og drivstoff. Ja, her er rett og slett alt vi trenger i hverdagen, forteller han.

– Og det er veldig fint å komme hit å slå av en prat med Ove og kona, og andre kjentfolk som er innom her, legger han til.

Hadde hørt mye om Ove og butikken

Han sier også at det at Jan Tore Sannes kom beviser hvilken god jobb kjøpmann Ove gjør når selv Norge kommunalminister tar seg tid til å komme innom butikken og gi skryt over Oves arbeid her.

Klemet Erland Hætta forteller at kommunalministeren var veldig nyskjerrig på å se hvem Ove var, og hvilke tilbud han har.

– Han hadde hørt veldig mye om Ove og butikken, og på vei hit til Máze spurte han meg mye både om han, butikken og Máze.

Jan Tore Sanner hos Ove`s Varesenter

Jan Tore Sanner tok seg tid til å prate med Ove O. Hætta da han stakk innom butikken i Máze. Ordfører Klemet Erland Hætta kom også sammen med ministeren.

Foto: Maria Therese R. Oskal / NRK