NRK Meny
Normal

Nei i Oslo, ja i hjemkommunen

Oslo kommune ansatte en norskspråklig pedagogisk leder framfor en samisktalende, selv om stillingsannonsen krevde samisk av søkerne. Eli Anne Nystad fra Karasjok hadde søkt på jobben, men fikk nei. Nå har hjemkommunen Karasjok ansatt Nystad i samme stilling.

Láttošluohká mánáidgárdi i Karasjok

Eli Anne Nystad er nå ansatt som pedagogisk leder i Láttošluohká barnehage i Karasjok, og tiltrer stillingen fra 1. september i år.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Eli Anne Nystad (26) er fornøyd med at hun nå har fått en pedagogisk lederjobb i Láttošluohká barnehage i Karasjok, og sier at hun ikke kan være bitter på Oslo kommune for at hun ikke fikk stillingen der.

Samiske barn i Oslo er mer sårbar

Eli Anne Nystad

Eli Anne Nystad sier at samiske barn i Oslo er mer sårbar når det gjelder språk og kultur enn Karasjok.

Foto: Privat

Eli Anne Nystad er nyutdannet barnehagepedagog. Nystad sier at samisk er første språk i Karasjok, derfor er ikke språket så sårbart som samiske barnehage barn i Oslo er.

– Oslo trenger virkelig samisktalende barnehagepersonalet i og med at barna lærer mye språk de første årene i en barnehage, sier Nystad.

Fikk støtte av samisktalende foreldre

Tidligere i vår fikk Eli Anne Nystad mye støtte fra de fleste samisktalende foreldre ved Cizáš samisk barnehage i Oslo etter at hun ikke fikk jobben som pedagogisk leder. Foreldrene var redd for at barna deres ville få et dårligere samisk språk- og kulturtilbud etter at en norsktalende ble ansatt.

Hør Eli Anne Nystad om at Oslo sa nei til henne:

Eli Anne Nystad (26) fikk pedagogisk leder jobb i hjemkommunen, men ikke i Oslo.