NRK Meny
Normal

Optimistisk festivalprodusent

Márkomeannu jobber med å finne stabsmedlemmer.

Ellen Berit Dalbakk

Produsent Ellen Berit Dalbakk i Márkomeannu.

Foto: Mathis Eira / NRK

Kim André Oppholt var en av de 15 deltakerne som møtte opp på seminaret «Márkomeannu vuolgga» på festivalplassen på Gállogieddi i Evenes i Nordland. Festivalen mangler stabsmedlemmer og prøver på denne måten å få flere frivillige stabsmedlemmer til å stille opp.

Kim Andre Oppholt

Kim André Oppholt vil gjerne jobbe for Márkomeannu.

Foto: Mathis Eira / NRK

-Jeg har tidligere vært en festivaldeltaker og har trivdes med det, men nå ønsker jeg bidra som stabsmedlem. Jeg har lyst til å bli sikkerhetssjef på Márkomeannu, sier Kim André Oppholt fra Planterhaugen i Skånland i Troms.

Festivalen ble første gang arrangert 1999. Márkomeannu campfestival blir ikke arrangert i 2014. Bakgrunnen for det er økonomiske og kapasitetsmessige utfordringer.

Nå jobber festivalen for å finne løsninger og målet er å kunne arrangere campfestival igjen i 2015.

-Jeg vil gjerne få denne festivalen opp å gå igjen. Márkomeannu kan bidra til at ungdom får mer inntresse for det samiske og syns at samisk er kult, sier Oppholt.

Fortsatt usikkert om det blir festival

Produsent Ellen Berit Dalbakk er fornøyd med oppmøte. Hun er mer optimist etter de to "Márkomeannu vuolgga" seminarene som er arrangert. Det er kommet en del personer som ikke har vært med i staben før.

Márkomeannu vuolgga

Seminardeltakere på Gallogieddi.

Foto: Mathis Eira / NRK

-Vi har ikke konkretisert alle stabsrollene og valgt personer til disse. Når det er gjort og at vi ser at vi har folk til alle funksjoner, da kan vi bestemme oss, avslutter Dalbakk.

Márkomeannu har satt ned et utvalg som i løpet høsten skal bestemme om det blir festival i 2015.