NRK Meny
Normal

Karasjok uten vann

En teknisk svikt i en elektrisk ventil har ført til at det meste av Karasjok er uten vann. Nå åpner kommunen en vann-stasjon til befolkningen.

Noe vann

Fra klokken 11.30 kan folk hente seg vann fra Skytterhuset.

Foto: Oddbjørg Hætta Sara / NRK

Teknisk personell jobber med problemet, og kommunen regner med at vannet er tilbake i løpet av dagen. Det skriver Karasjok kommune på sine hjemmesider . Kommuenn åpner nå en vannstasjon for befolkningen i Skytterhuset, forteller fungerende helse- og omsorgssjef Heidi M. Boine til NRK.

– Fra klokken 11.30 kan folk hente seg vann fra Skytterhuset. Kommunen vil ha personell der til å assistere de som trenger hjelp.

Borte siden søndag kveld

I følge avisa Ávvir , har vannet vært borte siden i går kveld. Teknisk sjef Trygve Nilsen sier til avisa at de jobber på spreng for å reparere feilen. Nilsen medgir at en eventuell brann vil gå ut over sikkerheten.

– Det er jo ingen ønskesituasjon. Vi har ikke vann, og det er jo et risikomoment, sier Nilsen til Ávvir.

– Pass på de eldre

Heidi M. Boine er med i kommunens beredskapsgruppe og jobber med å nå ut til kommunens befolkning med informasjon. Hun ber folk passe på sine eldre, og andre som ikke selv klarer å skaffe vann.

– Hjemmesykepleien jobber selvsagt som vanlig og ser til at de de besøker har vann, men det er jo ikke alle som har hjemmesykepleie. Derfor håper jeg folk hjelper hverandre, og ser til at alle har det de behøver.

Beredskapsgruppa har møte klokken 13, hvor de vil diskutere situasjonen videre.