Olli fortsatt kandidat

– Jeg trekker ikke mitt kanditatur, sier sametingspresident Egil Olli etter at tidligere ordfører i Tana, Ingrid Smuk Rolstad i går ba han om å gi plassen til yngre krefter.

Egil Olli

President Egil Olli

Foto: Elvi Rosita Norvang / NRK

GULDAL: Olli vástida Smuk Rolstad

– Det vil være opp til partiet å finne ut om de fortsatt ønsker meg som presidentkandidat under valget 2009, sier sittende president Egil Olli (Ap).

I begynnelsen av november varslet Olli at han stiller som Arbeiderpartiets presidentkandidat, dersom det er ønsket.

– Meldingene går ut på at to år i Sametingets ledelse er for kort tid, og at man ønsker at jeg stiller meg til disposisjon for partiet, sa Olli til nrk.no/sami.

Partiet bestemmer

Den sittende sametingspresidenten har gitt beskjed til både Karasjok Arbeiderparti og partiets kretsvalgstyre i Ávjovárri valgkrets om at han vil fortsette fire nye år i Sametinget.

– Det vil være opp til partiet å finne ut hvordan de ønsker å bruke meg, sier Egil Olli.

Lov å si sin mening

- Tidligere Tana-ordfører Ingrid Smuk Rolstad har selvfølgelig all rett til å si sin mening om min rolle. Men det er altså opptil partiapparatet å gjøre sine vurderinger. Jeg kommer ikke til å bli sur om de velger en annen presidentkandidat enn meg, sier Olli.

Partifelle Ingrid Smuk Rolstad mener at yngre krefter bør få plassen til Olli på tinget.

– Jeg er redd for at unge mennesker mister interessen for sametingsvalget og for partiet, dersom representantene og ledelsen aldri byttes ut, sier Smuk Rolstad. Hun presiserer at hun uttaler seg på vegne av seg selv og ikke Tana arbeiderparti.

Les også: - Olli, du er for gammel