NRK Meny
Normal

Kjendis som ikke liker å skrive autografer

- Jeg  vil ikke skrive autografer og synes det er rart når voksne ber om å få en autograf av meg,  sier 11 år gamle Ole Nicklas Mienna Guttorm som har rollen  "Ásllagaš" i  "Kautokeino-opprøret"

Ole Nicklas som "Asllagas" i Gaups nye film

Den unge gutten fra Kautokeino merker at livet er blitt snudd litt opp ned etter filmpremieren. Nå er det mange som vil prate med ham og han synes at det er litt tøft å  være kjendis. Mange ber om å få autografen hans

- Jeg har ikke penn i lommen og derfor kan jeg ikke skrive autografer, sier Ole Nicklas med en lun stemme.

Ole Nicklas med Anni Kristiina Juuso
Foto: Foto/copŧright: Erik Aavatsmark for Rubicon/Sandrew Metronome Norge

Like etter premieren av "Kautokeino-opprøret" var det en voksen person som kom bort til ham og ba om å få autografen hans, men Ole Nicklas svarte: "Har ikke penn"! 

Den voksne var godt skodd og hadde både penn og papir med seg, men dette ville ikke den unge skuespilleren være med på. Ole Nicklas mener at autografer er kun for "ordentlige" skuespillere.

Rørende å se filmen

Det var rørende for Ole Nicklas å se filmen og han synes at historien om Kautokeino-opprøret er både dramatisk og vanskelig.

-Jeg felte noen tårer da jeg så filmen første gang, sier den unge skuespilleren.

Han trivdes godt foran kamera og håper at flere regissører legger merke til ham, men han vet ikke hvilke favorittroller han kunne tenke seg nå.

Hva sier dine kompiser om filmen?

-Nei, det vet jeg ikke! Har ikke har ikke vært på skolen de siste dagene, men de som jeg har truffet både i Tromsø og Alta, sier at jeg har vært flink, sier en stolt "Ásllagaš".

Han innrømmer at det kan bli litt vemodig når premieretiden er over og hverdagen innhenter ham igjen,  men han har fått en ny drøm som må realiseres!

- Jeg vil gjerne ha nye roller, innrømmer Ole Nicklas.