Slakterieier Thor Aage Pedersen forklarer dette med at reinkjøttlagrene har vært tomme i nesten ett halvt år.
- Prisene har gått opp tolv prosent i fjor og åtte prosent i år, og det er jo en enorm prisøkning. Jeg tror ikke at noen andre i kjøttbransjen i Norge kan vise til sånne prisøkninger på så kort tid, sier Pedersen.
Reinkjøtt mer tilgjengelig
I tillegg til underskuddet i reinkjøttlagrene, tror også Pedersen at en av grunnene til prisøkningen er det at det nå selges reinkjøttt i butikken også.
- Nå får man ikke bare reinkjøtt på storkjøkken, restauranter og industri, men kjøttet er også veldig etterspurt i butikk, sier Thor Aage Pedersen.
Fornøyd næring
Norske Reindriftssamers landsforbunds nestleder, Per Mathis Oskal er veldig tilfreds med prisøkningen.
- Det er veldig gledelig at prisen øker og det går den rette veien. Det kan ha vært sånn at den tidligere prise på reinkjøtt ikke har vært den rette. Prisen på reinkjøtt skal være høyere. For det første er det en liten del av det norske kjøttmarkedet, reinkjøtt er et nisjeprodukt. Og for det andre er det snakk om kjøtt som blir mer og mer etterspurt, sier Oskal.
Han tror at konsekvensene ved prisøkningen blant annet blir det at reineierne vil få økt fortjeneste.
- Når prisen går opp er det et tegn på at markedet etterlyser mer. jeg har stor tro på at prisen kommer til å holde seg på dette nivået og kanskje øke enda mer, sier Oskal.