Ønsker landskamper og samekulturelle opplevelser

Fotballandslaget til Oksitania vil gjerne besøke Sápmi, og ønsker kulturelle opplevelser i samme slengen. Sápmi tar gjerne imot revansjemuligheten for 2-3 tapet i mars.

Sápmi mot Oksitania

Det kan snart være duket for nye landskamper mellom disse to – Sápmi, mot Oksitania fra Frankrike.

Foto: Samisk Fotballforbund / Pressebilde

Det er oksitaniernes representant som har sendt en uformell henvendelse via Facebook, til styremedlem Svein Ole Sandvdik i Samisk Fotballforbund.

Oksitania ønsker å spille to landskamper mot Sápmi på norsk jord – og benytter gjerne anledningen til samekulturelle opplevelser.

Sist Sápmi og Oksitania møttes endte det med 3-2 seier til Oksitania, i Toulouse i Frankrike. Oksitania avgjorde den gangen kampen på overtid.

– Får ikke tak i presidenten

Svein Ole Sandvik

Styremedlem i Samisk Fotballforbund, Svein Ole Sandvik.

Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

– Jeg har forsøkt å få tak i presidenten i det samiske fotballforbundet, men uten å lykkes. Jeg har informert Oksitania om at jeg skal forsøke å få tak presidenten, og jobber videre med dette slik at vi får gjennomført kampene. Vi gjennomførte jo et møte i Oksitania, og la noen planer da, sier Svein Ole Sandvik.

Han hevder å ha forsøkt å nå noen av de andre i det samiske fotballforbundets ledelse, men skal ikke ha hørt noe fra dem.

Men overfor NRK bekrefter president i Samisk Fotballforbund, Mikkel Isak Eira, interessen for at Sápmi og Oksitania kan møtes.

– Vi har store planer, og vi har mottatt henvendelser om at de ønsker å komme til Norge for å spille mot oss. Planen er at kampene skal finne sted i slutten av inneværende år. Forhåpentligvis går dette i orden, sier Eira.

Mikkel Isak Eira

President i Samisk Fotballforbund, Mikkel Isak Eira.

Foto: Vanja Ulfsnes / NRK

– Kan bli stort arrangement

Styremedlem i Samisk Fotballforbund, Svein Ole Sandvik, er på den annen side usikker.

– Men jeg vet ikke hvordan dette blir fremover, så lenge jeg ikke får kontakt med verken fotballpresidenten eller visepresidenten. Jeg må bare skrive til Oksitania at jeg gjør så godt jeg kan.

– Hvor stort arrangement vil dette kunne bli?

– To landskamper – pluss kulturelt treff. Så det kan bli et ganske stort arrangement, sier Sandvik.

I likhet med Sápmi er Oksitania NF-board-medlem (ekstern lenke).

Det er flest franskmenn som spiller for Oksitania – som var Viva World Cups første arrangør i 2006, i Hyeres i Frankrike.

  • Les mer om Okstiania (ekstern lenke – på engelsk)