NRK Meny
Normal

Øker gjerne tollen på matvarer

Landbruksminister og Sp-nestleder Trygve Slagsvold Vedum varsler at han gjerne øker tollen på matvarer fra EU ytterligere, dersom han vurderer det som nødvendig for å sikre norsk mat og arbeidsplassene i landbruket.

Trygve Slagsvold Vedum
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Vedum har ledet arbeidet med nytt partiprogram, og lørdag åpnet han dag to på Sps landsmøte med en bred presentasjon av forslaget.

Landbruksministeren er stolt over den tolløkningen på en del matvarer som regjeringen varslet da statsbudsjettet for 2013 ble lagt fram i fjor høst. Og han hadde budskapet klart til dem som tror han ikke ta et slikt grep igjen.

– De må tro om igjen

– Vi gjør det med glede hvis det er nødvendig for å sikre norsk mat, norske arbeidsplasser og norsk matvareberedskap. Høyres og Frps ideer om massive kutt i overføringene og tydelige nedbygging av tollvernet skal ikke bli virkelighet, forsikret Vedum til landsmøtet.

Han viste til at den rødgrønne regjeringen i fjor feiret 7.000 dager ved makten, og at partiet sikter seg inn mot de 1.461 dagene som neste stortingsperiode summerer seg opp til.

(©NTB)