Ny tannklinikk i Kautokeino

Det har vært en lang kamp for å få en ny tannklinikk til Kautokeino, gleden var derfor stor da den nye klinikken ble tatt i bruk fredag.

Ny tannklinikk i Kautokeino

Fylkestingspolitiker Klemet Klemetsen (V), klinikksjef Ann Kristine Sara Bongo og tannhelsesjef Torill Helene Lauritsen er glade for at Kautokeino har fått en ny tannklinikk.

Foto: Maria Borch Mietinen

– Velkommen til åpningen av vår lille arkitektoniske perle av en tannklinikk, sa tannhelsesjef Torill H. Lauritsen da den nye tannklinikken i Kautokeino ble erklært åpen fredag.

Den nye klinikken er på 460 kvadratmeter og har fire behandlingsrom. Kostnaden er totalt på 25 millioner kroner.

Takknemlig

Kampen har vært tøff for å få gjennom vedtaket om ny klinikk. Fylkestingspolitiker Klemet Klemetsen (V) fra Kautokeino fikk mye skryt under talen til tannhelsesjefen.

– Han gikk aldri på talerstolen uten å nevne behovet for ny klinikk i Kautokeino. Sammen med de andre politikerne fra Kautokeino fikk de stemt igjennom saken på Fylkestinget.

Klinikksjef i Kautokeino, Anne Kristine Sara Bongo fikk også mye skryt for sin stå-på-vilje.

– Hun og brukergruppen hennes har gjort en kjempejobb i både planleggingen av klinikken og underveis i prosjektet.

Ny tannklinikk i Kautokeino

Den nye tannklinikken kostet 25 millioner kroner og er på 460 kvadratmeter.

Foto: Maria Borch Mietinen

Gav ikke opp

Den gamle tannklinikken var ikke i god stand. Det finnes avisoppslag helt fra 1998 på dårlige klimatiske, branntekniske og arealmessige forhold ved den forrige klinikken. Forholdene ble en belastning for både medarbeiderne og pasientene.

– Noe ble utbedret, men på et tidspunkt sa klinikksjef Ann Kristine Sara Bongo fra om at hun ville ikke ha mer vedlikehold på det gamle og uhensiktsmessige bygget, hun ville ha ny klinikk! Det var en tøff beslutning, men det var en pedagogisk riktig beslutning, sa Lauritsen.

Håper flere tar turen til tannlegen

Klinikksjef Ann Kristine Sara Bongo er glad for å endelig kunne ta den nye tannklinikken i bruk.

– Det betyr veldig mye for oss som jobber her å få nye lokaler, og jeg håper at det også vil føre til at flere i Kautokeino tar turen til tannlegen for å få sjekket tennene sine.

Ny tannklinikk i Kautokeino

Klinikken har fire moderne behandlingsrom.

Foto: Maria Borch Mietinen