NRK Meny
Normal

Ny rockegeneral i Midnattsrocken

Det er klart for tronskifte i Midnattsrocken i Lakselv.

Kjell Magne Rasmussen og Jon Arne Pettersen

Avtroppende rockegeneral Kjell Magne Rasmussen og den nye rockegeneralen Jon Arne Pettersen tar herandre i hendene og ønsker hverandre lykke til videre.

Foto: Bjørn Arne Johansen / Ságat

Jon Arne Pettersen (40) ble mandag ansatt som ny daglig leder i Finnmark festivalarrangør AS, selskapet som blant annet står som arrangør av Midnattsrocken i Lakselv.

Pettersen overtar jobben etter avtroppende rockegeneral Kjell Magne Rasmussen.

Dette kan styreleder Per Arve Amundsen opplyse overfor avisa Ságat mandag kveld.

– Pettersen vil overlappe sammen med Kjell Magne Rasmussen fra 1. august, før han overtar som daglig leder på fulltid fra 1. september, opplyser Amundsen til Ságat.

Det var totalt 10 søkere til stillingen, hvorav tre av disse var innkalt til intervju onsdag i forrige uke.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Midnattsrocken

Midnattsrocken er Finnmarks største festival. I år var det 9.400 betalende tilskuere på festivalen.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Storaksjonær

Jon Arne Pettersen er styremedlem og tredje største aksjonær i Finnmark festivalarrangør AS (8,04 prosent) gjennom sitt holdingselskapet JAP Holding AS.

– Jeg har de siste årene hatt en særlig interesse av Midnattsrocken. Jeg har gått inn med kapital og sitter i styret, sier Pettersen om søknaden.

Han mener Midnattsrocken det siste tiåret har satt seg i folks minne og har blitt kulturinstitusjon i Porsanger, Finnmark og nordområdet.

– Jeg har et brennende ønske om å utvikle festivalen som den institusjonen den er blitt og videreføre de positive ringvirkningene Rocken har for kommunen, Finnmark og Nordkalotten, forklarer han videre.

Lærlingtid

Den nye rockegeneralen skal overlappe og få «opplæring» av avtroppende daglig leder, Kjell Magne Rasmussen. Pettersen har stor respekt for den jobben Ras-mussen har gjort de siste tre årene.

Kjell Magne Rasmussen

Avtroppende rockegeneral Kjell Magne Rasmussen.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

– Den jobben Kjell Magne har gjort er forbilledlig. Han har satt ting i system. Vi må ta vare på de gode tingene, samtidig ønsker jeg å videreutvikle festivalen og bruke mine sterke områder, sier Pettersen.

Pettersen har erfaring fra privat næringsliv. Inntil nylig var han daglig leder for Lakselv Motor AS og eide 40 prosent av aksjene.

Denne aksjeposten ble tidligere i år solgt til Frank Seppola, tidligere næringssjef i Porsanger kommune gjennom sitt virke som daglig leder for Porsanger i utvikling KF (PIU).