NRK Meny
Normal

Ny festivalsjef for Riddu Riđđu

Hele ni personer ville bli ny festivalleder for Riddu Riđđu som arrangeres i Kåfjord i Nord-Troms hver sommer.

Riddu publikum

Riddu Riđđu publikum 2013.

Foto: Johan Ante Utsi / NRK

Riddu Riđđus neste leder er andregenerasjons stab. Fra tiårsalderen har hun jobbet frivillig for festivalen. Med blodfersk mastergrad i sosialantropologi kommer Kåfjordjenta Karoline Tveitnes Trollvik (25 år) tilbake til hjemkommunen for å overta sjefsstolen for Riddu Riđđu.

Mange søkere

KarolineTveitnesTrollvik

KarolineTveitnesTrollvik er ny festivalsjef for Riddu Riđđu.

Foto: Privat

For første gang i historien var det mulig å søke på stillingen som festivalsjef for Riddu Riđđu, og hele ni søkere fra hele landet ønsket seg jobben.

Styreleder Susann Funderud Skogvang er svært fornøyd med at så mange søkte, og hun tror de har valgt den rette personen.

– Vi hadde mange kvalifiserte søkere til jobben, og Karoline sin kompetanse og erfaring viste seg å være helt perfekt for Riddu Riđđu, sier en svært fornøyd Skogvang.

Glad og takknemlig

Karoline Tveitnes Trollvik leverer snart en mastergrad i sosialantropologi, med fordypning i urfolk og kultur.

– Jeg har en genuin interesse for både urfolk og kultur, og det er jo en meget god kombinasjon i denne jobben, skriver hun i en pressemelding.

Hun fremhever den frivillige staben som det beste laget man kan lede, og gleder seg til å ta fatt på jobben til høsten. Hun kjenner Riddu Riđđu veldig godt, men det er klart at lederoppgavene blir både nye og utfordrende, tror Trollvik.

Opplæring

Trollvik skal ha opplæring under sommeres festival, og får kjenne på festivalpulsen før hun selv skal bære ansvaret. Nåværende festivalsjef Kirsti Lervoll er full av lovord om sin arvtaker.

– Karoline med sitt nydelige vesen og fagbakgrunn er akkurat den lederen Riddu trenger for å ta oss videre opp og frem. Hun kjenner festivalen og har den genuine interessen til å lede den verdifulle, fine festivalen vår, sier Lervoll.