Funksjonen har vært fraværende en tid fra nettsidene. Nå åpner NRK Sápmi for leserkommentarerer.
Kent Valio.
Foto: Ann-Mary Eriksen- Les også:
- Les også:
- Les også:
- Les også:
– Tilbakemeldinger tyder på at kommentarfunksjonen har vært savnet av publikum, og vi er glade for å kunne åpne for kommentarer igjen, sier nyhetsredaktør Kent Valio i NRK Sápmi.
Et eget nettsamfunn
Nyhetsredaktøren er fornøyd med den nye teknologiske løsningen, som han tror innebærer et skritt fram fra den forrige.
– Erfaring viser at i enkelte typer av nettdebatter kan vanligvis sindige og høflige mennesker få seg selv til å skrive ting de ellers ikke ville skrevet. Vi håper at den nye løsningen kan bidra til at mange finner det naturlig å ytre seg slik man ville gjort ansikt til ansikt, sier Kent Valio.
Kommentarsystemet Disqus tas i bruk av flere og flere nettmedier.
For å kommentere må du logge deg på.
Du kan logge deg på via Facebook, Twitter, Yahoo, Openid og Disqus.
Det nye systemet muliggjør også at du kan følge med på hva det andre debattanter mener om ulike spørsmål, og at du kan dele dine synspunkter på Facebook.
Ikke forhåndsmoderert
Innholdet i debatten må være i tråd med
(ekstern lenke) og pressetiske regler.Dagens pressetiske regelverk åpner for at debattene ikke behøver å være forhåndsmoderert.
NRK Sápmi legger opp til å ikke forhåndsmoderere på dagtid.
Sist Norsk Redaktørforening undersøkte, viste det seg at 60 prosent av landets medier med nettdebatt ikke forhåndmoderer.
Per Edgar Kokkvold.
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIXHvorvidt det skal redigeres på forhånd eller i etterkant er opp til den enkelte redaksjon.
Skal signere
Generalsekretæren i Norges Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, foretrekker at mediene innbyr til bruk av fullt navn i nettdebattene.
– Det mye godt som ligger der ute i anonym form, som kanskje ikke hadde stått der dersom man hadde krevd identifisering. Publikum slår seg gjerne litt løs, og det kan tjene den offentlige samtalen.
– Samtidig mener jeg at alle som har sterke meninger om noe, for ikke å snakke om de som har sterke meninger om noen, skal signere med sitt navn. Da mener jeg at de som redigerer nettdebatten skal kreve. Men det er altså ikke noe krav, sier Per Edgar Kokkvold til NRK.
Offentlig samtale
Kokkvold tror at det at NRK Sápmi nå åpner for kommentarer kan bidra til den offentlige samtalen i det samiske samfunn.
– Det kan gi en friskere og rikere offentlige samtale. Mer vil det også gjelde for samiske medier som for andre, at man bør følge godt med eller forhåndsredigere, slik at dette ikke utvikles til en søppelplass.