DNB, Storebrand, Nordea og pensjonsstiftelsen KLP er alle nevnt i søksmålet rettet mot Greenpeace og andre miljøorganisasjoner, skriver Reuters.
Ifølge selskapet bak den omstridte rørledningen, Energy Transfer Partners LP (ETP), var den dårlige reklamen miljøgruppene forårsaket grunnen til at investorene trakk seg ut og at selskapet som følge av det tapte milliarder av dollar.
KLP uttaler til nyhetsbyrået tirsdag at dette ikke er tilfelle.
– Vi solgte oss ikke ut av ETP på grunn av press fra Greenpeace, og hadde gjerne opplyst dette til selskapet om de hadde svart på meldingene våre, sier Annie Bersagel, som leder ansvarlige investeringer i KLP.
MARSJTOG: De massive protestene fra lokale urfolksgrupper og støttespillere, startet våren 2016.
Foto: ANDREW CULLEN / ReutersHevder protesteffekt overvurderes
Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand mener ETP overvurderer innflytelsen til miljøorganisasjonene. Det er leder for ansvarlige investeringer i Nordea, Sasja Beslik, enig i.
– Det er ingen mulighet for at overhode noen ikke-statlige organisasjoner kunne få Nordea til å «gi etter», slik saksøkeren hevder, sier Beslik.
Rørledningen på over 1.900 kilometer begynte å sende olje fra North Dakota via South Dakota og Iowa til en oljeterminal i Illinois 1. juni.
Byggingen ble utsatt i flere måneder som følge av uenighet om hvorvidt prosjektet var lovlig.
Urbefolkningen i området og en flere andre grupper protesterte mot rørledningen, som de frykter vil skade miljøet.