NRK Meny
Normal

Norge betaler svensk AWG-deltagelse

Samenes idrettsforbund Norge (SIF-N) legger ut penger slik at skiløpere fra Sverige også får være med i Arctic Winter Games (AWG).

Berit Ranveig Nilssen

Leder Berit Ranveig Nilssen i SIF-N mener det er viktig å sikre bred samisk deltagelse i AWG.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

– Ja, vi har valgt å gjøre det. Vi har ikke fått beskjed om at vi ikke kan gjøre dette og jeg tror at det finansielle vil løse seg, sier leder Berit Ranveig Nilssen i SIF-N til Ávvir.

Karin Nutti Pilflykt fra Storlule SS og Agnes Aastodt fra IFK Umeå sto i fare for å miste plassen sin i det samiske skilaget til årets Arctic Winter (AWG) Games i Fairbanks i Alaska på grunn av sendrektighet fra Samenes idrettsforbund-Sverige (SIF-S) sin side.

SIF-S har pleid å få et tilskudd på 300.000 kroner for at deltagere fra svensk side skal kunne få være med i Arctic Winter Games (AWG).

Før jul valgte imidlertid Sametinget i Sverige å stryke bort denne støtten. Grunnen til det er at SIF-S ikke hadde sendt en fullstendig søknad før fristen 1. november.

Nilssen opplyser at de allerede har bestilt og betalt for billettene til utøverne fra Sverige, til tross for at mye tyder på at SIF-S ikke har råd til å betale det utlagte beløpet tilbake.

– Dette må i fremtiden gjøres på en mye ryddigere måte, sier Kåre Olli i Idrettslaget STIL i Porsanger til Ávvir.