NRK Meny
Normal

Bronse til Nord-Norge i Barents Games

Denne helga ble Barents Games arrangert i Murmansk, nord i Russland. Norge stilte både med gutte- og jentelag i innebandyturnering.

Nord-Norges innebandylag i Barents Games

Guttelaget til Nord-Norge, med 6 spillere fra Finnmark.

Foto: Sara Ellen Anne Eira / Privat

Norges guttelag oppnådde tredje plass i Barents Games i Murmansk. De vant mot vertsnasjonen og tapte mot Finland og Sverige.

Kautokeinogutt med på bronselaget

Norge stilte med både gutte- og jentelag i innebandy fra de tre nordligste fylkene. Utøverne er født i 2000 og 2001. Alle kampene ble spilt på lørdag og søndag. Guttelaget til Nord-Norge fikk hard kamp mot antatt beste lag, Finland og Sverige. Mot Sverige tapte de 13-0 og tap også mot Finland 4-2 i dag. Men, i går vant de mot vertslandet Russland med 8-2.

På det nordnorske guttelaget stilte det seks spillere fra Finnmark og resten fra Troms og Nordland. Eneste spiller fra Kautokeino innebandyklubb var Nils Olaf Eira Hætta. Eira Hætta spilte som ving. På jentelaget stilte mest spillere fra Nordland (Narvik, Dønna, Hammarøy og Bodø). Jentene spilte bare mot Russland.

En av Nord-Norges kamp

Det ble harde kamper for Nord-Norges guttelag under Barents Games i Murmansk i helga. Seier mot vertslandet Russland og tap mot både Sverige og Finland som var favoritter på forhånd.

Foto: Sara Ellen Anne Eira / Privat

Kampene ble som forventet harde

- Kampene mot Sverige og Finland ble som forventet tøffe, da disse to nasjonene er de desidert beste i idretten. I kampene mot Russland er vi knepne favoritter, men russerne har en hjemmebanefordel, sa Mikael Pedersen, prosjektleder for det norske innebandylaget til Barents Games før kampene ble avviklet.