Tysfjordgutter nominert til Sápmi-troppen

De to Tysfjordguttene, Adrian Nystø Mikkelsen og Simen Kjær har blitt nominert til landslagstroppen som skal representere Sápmi under CONIFA World Cup i Östersund.

Sápmis herrelag i fotball 2008

Her er laget som, i 2008, representerte Sápmi under det som da her Viva World Cup.

Foto: Sigve Nedredal / NRK

Adrian Nystø Mikkelsen, som til daglig spiller for Medkila IL, forteller at han fant ut at han var nominert når har leste det på nett.

Adrian Nystø Mikkelsen, sámegielstudænnta ja mållagáhttár Bodø Glimt lágan.

Adnrian Nystø Mikkelsen har blitt tatt ut som keeper i bruttotroppen.

Foto: Privat


–Jeg leste det på nett at jeg var nominert til landslaget. Det er jo selvfølgelig morsomt. Jeg ser at vi er to fra Drag som er nominert, og det er jo ekstra morsomt, sier han.

Veldig overrasket


Simen Kjær, som til daglig spiller for Hardhaus i 3. divisjon, forteller at han er meget overrasket over å ha blitt tatt med.

– Jeg visste ikke at det skulle bli tatt ut en tropp, så det er litt overraskende at jeg har blitt tatt med. Det er selvfølgelig gøy å bli tatt ut på ei slik liste, spesielt når vi er to fra Drag som er med. Det viser at det blir gjort noe rett på den lille plassen.

Kjær sier at det er veldig mange som gode spillere som står på lista, og at han vil bli overrasket om har blir tatt med til mesterskapet.

– Jeg vil bli veldig overrasket om jeg blir tatt med videre fra bruttotroppen. Det hadde jo vært gøy å få være med, men så vidt jeg vet er tidspunktet litt ugunstig med tanke på seriespill. Og i kampen om å berge plassen i 3. divisjon, så vil kanskje ikke alle være like fornøyd med at jeg ikke er tilstede, sier han.

Tror ikke det så mye å si

Simen Kjær

Simen Kjær.

Foto: Privat

Kjær legger til at han tror ikke dette vil ha så mye å si for hans fotballkarriere, men at det hadde vært en fin opplevelse.