Hansen på topp for Árja i Østre valgkrets

Partiet Árja avholdt søndag nominasjonsmøte i Tana til høstens sametingsvalg. Øverst på lista troner varaordfører i Tana, Hartvik Hansen.

Hartvik Hansen (Felleslista)

Hartvik Hansen er første numminert i Árjas Østre valgkrets.

Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

Han er valgt inn i kommunestyret i Tana for Felleslista. Felleslista stilte også liste ved sametingsvalget i 2009, men fikk ikke nok stemmer til å få inn representant på Sametinget.

Tidligere i år ble det kjent at Felleslista, og lista Ofelaš, som heller ikke nådde opp i kampen om mandater i Østre valgkrets ved siste sametingsvalg, gikk inn for å samarbeide med Árja ved årets valg.

Da samarbeidet ble kjent ga begge de to tidligere profilerte sametingspolitikerne Hartvik Hansen (Felleslista) og Jánoš Trosten (Ofelaš) uttrykk for at de ikke ville kjempe om topplasseringene på Árjas liste. Likevel endte nominasjonsmøtet med at de to samepolitikerne fra Tana topper Árja sin liste til neste sametingsvalg.
Trosten, som nå bor i Nesseby, er nominert som nummer tre på lista, mens en tredje tanaværing, Per Erik Mudenia, som er snekker og utmarksutøver, fikk andreplassen på lista.

Jánoš Trosten (Ofelaš)

Janoš Trosten er nominert som nummer tre.

Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

Først på fjerdeplass finner vi en kvinne på lista, nemlig Gerd Eli Anti som er opprinnelig fra Karasjok, men nå bosatt i Lebesby.

Her er Árjas liste i Østre valgkrets:

1. Hartvik Hansen, Tana
2. Per Erik Mudenia,Tana
3. Jánoš Trosten, Nesseby
4. Gerd Eli Anti, Lebesby
5. Inger Merete Johansen, Sør-Varanger
6. Jon Christer Mudenia, Tana
7. Tone Nilsen, Gamvik
8. Sonja Lydia Pedersen, Tana
9. Jon Arne Johnsen, Nesseby
10. Eva Irene Svendsen, Båtsfjord
11. Sverre Pedersen, Tana
12. Jan Larsen, Tana