NM gull til Sápmi

Markus ”Bladefingers” Thonhaugen (21) fra Bjerka, ble mandag norgesmester i stein, saks, og papir.

Markus "Bladefingers" Thonhaugen
Foto: Privat

Verdens største uoffisielle sport

Stein, saks og papir hevdes å være verdens største uoffisielle sport. Årets NM er det første offisielle norgesmesterskapet i stein, saks og papir som arrangeres på internett. Hele 1709 deltakere fra hele landet har kjempet om seieren. Premien er plass på det norske landslaget når VM i stein, saks og papir
arrangeres i Canada i november.

Online-delen av mesterskapet ble avsluttet mandag. De 32 beste fra nettet skal møtes ansikt til ansikt til finale på utestedet Blå i Oslo fredag 15. oktober, for å kjempe om den andre VM-billetten.

– Mer enn en barnelek

Markus Thonhaugen er leder for Samisk forbund for stein, saks, og papir. Han er strålende fornøyd med at NM-gullet endelig gikk til Sápmi:

- Det har kostet meg mange netter å ta ledelsen. At NM blir arrangert på Facebook gjør det vanskeligere å spille, men også at stadig flere får øynene opp for at stein, saks og papir er mer enn en barnelek, sier Thonhaugen i en pressemelding.

– Økende interesse i Sápmi

Han forteller at det er økende interesse blant samisk ungdom for spillet. Samisk forbund har medlemmer både i Norge, Sverige, Finland og Russland, og har også selv kjørt VM-kvalifisering på Riddu Riddu- festivalen i Nord-Troms.

- For å vinne må du være god på strategi, teknikk og til å lese motspillerne, sier Thonhaugen som setter seg på flyet til Canada og VM i oktober.