NRK Meny
Normal

Svigersøster gav henne nissedilla

Klara Blomstereng fra Manndalen fikk julenissedilla for 15 år siden da svigersøster flyttet til bygda. I dag har hun 300 nisser, men ikke alle er tatt fram.

Blomstereng med Nanna og Carl-Gustav

Klara Blomstereng sammen med de to første nissene hun selv laget (Nanna og Carl-Gustav), som er blitt hennes favorittnisser.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sápmi

Utenfor huset til Klara Blomstereng på Øvermyra i Manndalen sitter en stor julenisse og ønsker gjester velkommen.

Klara fikk dilla på julenisser da svigersøster flyttet til bygda.

Interessen begynte for 15 år siden

Hun forteller svigersøstera hadde huset fullt av nisser, og etter hvert fikk hun noen nisser av henne. Det var der det begynte, Blomstereng fikk da dilla på nisser og begynte selv å lage nisser.

De to første nissene hun laget var «Nanna og Carl-Gustav», de er blitt hennes favoritt nisser. Blomstereng tar nissene på fanget, og man kan se at de er favoritt nissene hennes. Det er nisser overalt, i yttergangen, på hyllene i trappeoppgangen og i stua. Igjennom alle disse årene har hun laget og samlet på 300 nisser.

Nisser over alt

Klara Blomstereng i Manndalen har 300 julenisser, men til årets jul har hun bare tatt vel 150 av nissene fram.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sápmi

– Ikke jul uten nisser

Klara Blomstereng sier at det hadde ikke vært den samme julen uten nisser. Julenisser har også smittet over til noen av barna til Blomstereng, hvor blant annet en datter og er blitt hekta på nisser, forteller Klara.

Hør intervjuet med Klara Blomstereng:

Reportasje med Klara Blomstereng.