Hopp til innhold

Første stortingsrepresentant fra Nesseby siden Isak Saba

Nesseby gleder seg over å ha fått stortingsrepresentant.

stortinget

Illustrasjonsfoto

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Etter den berømte Isak Saba var stortingsrepresentant for over hundre år siden, så har ikke Nesseby representert på Stortinget.

Isak Saba

Isak Saba var stortingsrepresentant for over hundre år siden.

Foto: Isak Saba-senteret

Når kommunen endelig har fått en stortingsrepresentant, Kirsti Bergstø, så er Nessebyværingene kry.

– Jeg er så kry

– Litt kry må vi få lov til å være siden vi har fått henne på Stortinget.

– Hun er veldig flink, det er bra at hun kom seg på Stortinget. Ikke nok med det, hun er naboen min også. Jeg er så kry.

– Jeg har ikke så store forhåpninger, siden hun ikke er i posisjon. SV og Ap er ikke i flertallet. Og når man ikke er i flertallet så får man ikke politiske saker igjennom.

– Det er en flink jente, jeg ønsker henne masse lykke til. Det er bra at hun kom inn.

Slik svarte Nessebyværingene i Varangerbotn sentrum.

Bergstø gleder seg

Sosialistisk venstrepartis Kirsti Bergstø gleder seg til å delta i rikspolitikk og lover og sloss for samiske saker, slik som Isak Saba også gjorde.

Kirsti Bergstø

Sosialistisk venstrepartis Kirsti Bergstø gleder seg til å delta i rikspolitikk og lover og sloss for samiske saker, slik som Isak Saba også gjorde.

Foto: Pressebilde

– Ja det lover jeg. Jeg kommer jo selv fra en sjøsamisk kommune og syns det er viktig at vi som er politikere fra samiske områder løfter de samepolitiske spørsmålene, fortelle Bergstø.

Forsvare samisk språk, kultur og næring

Nå som Fremskrittspartiet også ser ut til å ha kommet i regjeringen så syns hun det er viktig at det finnes folk på Stortinget som kan fremme samiske interesser. Under valgduellene så har Fremskrittspartiet blant annet lovet å legge ned Sametinget.

– Men desto viktigere kommer det til å bli å ha en tydelig stemme for å forsvare samisk språkopplæring, kultur og næring, sier Bergstø.

Korte nyheter