Nærradio klager fordi den ikke fikk 150.000 kroner

– Dette var uventet og skuffende slag i ansiktet på oss, sier redaktøren.

Nils Martin Kristensen i GLR mottar Lokalradioprisen

Nils Martin Kristensen er redaktør i GLR. Bildet er tatt da Kristensen fikk Lokalradioprisen i 2010.

Foto: Sigmund Holtskog/NLR

Nils Martin Kristensen er sjefen i «Sápmis tøffeste nærradio» slik GLR selv markedsfører seg som. GLR er forkortelsen for Guovdageainnu lagašradio - Kautokeino nærradio. Nå har han sendt en klage til Sametinget.

Årsaken er at Sametinget avslo en søknad om 150.000 kroner for å direktesende to konserter i Kautokeino; Sámi Grand Prix 2015 og Inga Juuso minnekonsert.

– Når Sametinget i tillegg velger å avslå vår søknad, så gjør det GLRs fremtid svært usikker, skriver Kristensen.

Tidligere i år mistet GLR løyven til å sende radiobingo som er den viktigste inntektskilden, men i april var løyvet i orden igjen .

– Uforutsigbart for oss

Nærradioredaktøren minner om at Sametinget to ganger i plenum har uttalt at GLR er en viktig samisk mediekanal, og at den fortjener å bli støttet for å bevare et godt samisk mediemangfold.

I avslaget sier Sametinget at streaming/kringkasting ikke er innenfor satsingsområdene for Kulturtiltak 2015, og innfrir derfor ikke hovedmålet for ordningen. Dette reagerer redaktør Nils Martin Kristensen på:

– GLR fikk 150 000 i fjor for å sende direkte fra Sámi Grand Prix. Da var det første gang i nyere tid at vi gjorde det; som en arv etter NRK. I år søkte vi om penger til to konserter, men med den samme summen som i fjor. Vi trodde derfor at det skulle være enda mer legitimt å gi oss støtte denne gangen, siden vi på det vis sendte to konserter for samme søknadssum, nemlig 150 000.

Han mener avslaget i år gjør det svært uforutsigbart for nærradioen.