Nådde én million visninger på Youtube

– Jeg visste det ikke før noen hadde delt videoen på Facebook tidligere i uken, det motiverer meg veldig til å begynne å produsere musikk igjen, sier Anne Máddji Heatta Bjelland, også kjent under artistnavnet Máddji.

Anne Máddji Heatta Bjelland

Videoen har i skrivende stund 1 047 124 visninger.

Foto: Kenneth Hætta

Máddji er en norsk-samisk artist oppvokst i Karasjok og Kautokeino. Siden hun i 2010 utga sitt første og hittil siste album har det stått forholdsvis stille på musikkfronten for den samiske sangeren.

– Det har de siste årene vært mye annet som har tatt opp tiden min, blant annet har jeg fått to barn og er i full jobb, sier Heatta Bjelland.

En av de samiske låtene med flest visninger

Sangen «Dawn light» av Máddji som ligger inne på Youtube har i skrivende stund i overkant av 1 047 000 visninger, noe som gjør den til en av de mest avspilte samiske låtene på Youtube.

– Det var nesten så jeg ikke trodde det var sant, det er sikkert en og samme person som har sett videoen en million ganger tenkte jeg først.

– Jeg må innrømme at det er veldig motiverende at så mange har sett videoen, og jeg klarer nok aldri å løsrive meg helt fra musikken, fordi det alltid ligger en tanke i bakhodet om at jeg snart skal begynne med musikk igjen, sier Heatta Bjelland.

Enda et stykke opp til første plass

Tittelen som den samiske artisten med flest visninger på Youtube tilhører overlegent Jon-Henrik Fjällgren med over 6 400 000 visninger. En annen artist som har rundet millionen er Mari Boine.

Ved spørsmål om hun har tenkt til å ta opp kampen om førsteplassen svarer Máddji med en munter tone at hun ikke har noen planer om det.

– Jeg kommer nok ikke til å konkurrere mot ham, i Sápmi har vi mange dyktige artister, og det er plass til enda flere, Fjällgren har en helt spesiell stemme som virkelig treffer en nerve, forteller hun.

Kan ikke love noe

Hun har lenge hatt planer om å blåse liv i artistkarrieren igjen, men forteller at hun kanskje har vært litt sløv med å promotere seg selv som artist de siste årene, og dette på grunn av manglende motivasjon.

– Jeg har veldig lyst til å begynne å produsere musikk igjen nå, jeg har allerede sagt det til mine nærmeste i mange år, så jeg tør ikke love noe, forteller artisten.

Se videoen på Youtube: