Nå seiler de opp som favoritter til årets Melodi Grand Prix

Låta til Elin & The Woods er MPG-favoritten til fire av fem spillselskap. – Et lite kinderegg av en låt, sier Grand Prix-blogger.

Elin & The Woods

Elin & The Woods lover god underholding under årets Melodi Grand Prix.

Teknojoiken til den samiske artisten og gruppa hennes er odds-setternes favoritt til å vinne Melodi Grand Prix. Karasjokjenta, som bor i Oslo, gleder seg over at så mange liker låta hennes.

– Heldigvis likte de sangen min. Det var det beste som kunne skje, sier en glad Elin Kåven.

Med teknojoiken «First Step In Faith / Oadjebasvuhtii» er Elin & The Woods en av de norske finalistene i musikkonkuransen.

Nå har fire gamblingsselskaper gitt akkurat deres låt lavest odds – det betyr at selskapene mener at hennes låt har størst sjanse til å vinne.

Den norske Melodi Grand Prix-finalen går av stabelen 11. mars i Oslo Spektrum.

eurovisionworld.com om Who will win Melodi Grand Prix 2017

Eurovisionworld forklarer at fire av fem bettingselskap favoriserer Elin & The Woods.

Foto: Skjermbilde / NRK

– Kinderegg

Anders Tangen

ESC Norge-blogger Anders Tangen forstår hvorfor noen utpeker denne låta som favoritten.

Foto: NRK

En Grand Prix-blogger skjønner godt hvorfor folk tror den er årets vinnerlåt.

– Dette er musikk som ligger i blandingen mellom ambient og Buddha Bar musikk, sier ESC Norge-blogger Anders Tangen, og legger til:

– Den har hviskestemmer, tøffe trommer og det etniske. Så det er et lite kinderegg av en låt.

I Grand Prix-konkurransen er det ikke bare musikken publikum skal huske, like viktig er sceneframføringen.

– Det er nesten helt avgjørende. Dette er også et visuelt program. Vi har sett før at låter plutselig klatrer opp med en veldig bra scenefremføring. Det så vi blant annet med Belgia i fjor, sier Tangen.

– Skal bli show

Karasjok-jenta lover god underholdning.

– Ja, det skal bli show og Robin skal spille der. Det er sceneshowet jeg skal jobbe mest med nå, sier Elin Kåven.

Det at Kåven og låtskriver Robin Lynch får skryt, gjør at de har begynt å drømme om vinnersjanser.

– Vi er fornøyd med sangen, og når vi får skryt, blir det veldig spennende. Og da håper man at det kan gå bra, sier hun.

Hør hele låta her:

Korte nyheter

 • – Grenser til et ulovlig møte

  – Representanten har krav på å bli forstått i et kommunestyre. Det betyr at meningen til vedkommende representant skal komme frem i et kommunestyre, slik at alle kan ta del i det. Og vi har en utfordring. Dette grenser til et ulovlig møte, fordi samisk og norsk er likestilte språk, uttalte Filip Mikkelsen (H) i kommunestyremøtet i Hamarøy kommune på onsdag.

  Årsaken til denne uttalelsen var at representanten Heidi Andersen (Sp) holdte et innlegg på samisk uten at dette innlegget ble tolket. Andersen kom med kommentar under behandling av budsjettet.

  – Det som forunderer meg er at dette blir imøtegått i stillhet. Jeg mener at ordføreren kunne ha beklaget seg, kommenterte representant i kommunestyret Miriam Paulsen (V).

  –Det ville ikke ha vært riktig av ordfører å be representanten selv å tolke seg selv når hun velger å ikke gjør det, svarte ordfører Britt Kristoffersen (Sp).

  Samuel Gælok informerer i et Facebookinlegg om at han har sendt en klage til Statsforvalteren i Nordland om brudd på Samelovens paragraf 3-11. Gælok mener kommunen bryter Samelovens språkregel, da inlegget ikke ble tolket til norsk. – Ordføreren verken beklaget, eller kommenterte hendelsen fra talerstol, skriver Gælok i klagen.

  Kommunestyremøte Hábmera suohkan - Hamarøy kommune 30. november 2021
  Foto: skjermdump 03.12.21
 • Dá heŋgejit bohccooivviid museai

  Dán vahku lea sámi dáidda boahtán sadjái Norgga ođđa Nationálamuseai. Sámi dáidda ii galgga čihkosis, baicca leat dat vuosttaš man oaidná go lávke sisa. Pile O Sápmi Supreme lea Máret Ánne Sara dáidda, ja dat 400 bohccooaivvi galget govvidit bággonjuovvamiid váikkuhusaid. – Máret Anne Saras lea nanu jietna dáiddabirrasis, sihke nationála dásis, muhto maiddái internationála dásis, lohka kurator Randi Godø. Geahča olles video dás.

  Dán vahku lea sámi dáidda boahtán sadjái Norgga ođđa Nationálamuseai. Sámi dáidda ii galgga čihkosis, baicca leat dat vuosttaš man oaidná go lávke sisa. Pile O Sápmi Supreme lea Máret Ánne Sara dáidda, ja dat 400 bohccooaivvi galget govvidit bággonjuovvamiid váikkuhusaid.  
 • Vil ikke ta ansvar ved evt nedleggelse

  – Kommunedirektøren har gjennomgått notatet fra stiftelsen Árran som er eier av selskapet Vuonak Mánájåroj AS, og har med bakgrunn i dette funnet at saken i det hele dreier seg om en feilslått investering som ikke kan forsvares verken på kort eller lengre sikt. Det skriver kommunedirektør i Hamarøy kommune, Odd Børge Pedersen, i en saksutredning vedrørende kommunens involvering i drift av den samiske barnehagen. Vuonak mánájåroj AS åpnet i nytt bygg i 2020, og tilbyr 36 plasser. Per nå er det 12 barn der. Etter vel ett års drift har Árran, som eier Vuonak mánájåroj, henvendt seg til kommunen for hjelp til å komme seg ut av den økonomiske situasjonen. Kommunedirektøren har utredet kommunens muligheter, men utelukker å overta bygningsmasse, aksjeposter eller videreføring av et AS. – Ved en eventuell nedleggelse vil kommunen måtte styrke det kommunale barnehagetilbudet til de rammede barna. Og her er det snakk om to muligheter: Sette barna i den kommunale barnehagen, eller å ta i bruk legeboligen på Drag som barnehage, heter det i saksutredningen.

  Vuonak mánájåroj
  Foto: Sander Andersen / NRK