NRK Meny
Normal

Nå har Dag og hundene kommet seg til Europa

Hundekjører Dag Torulf Olsen har endelig kommet seg til Europa og Frankfurt, etter å ha blitt tv-kjendis i USA for å ha kjørt omtrent hele landet igjennom med 53 hunder.

Dag T. Olsen i Iditarod

Dag Torulf Olsen kjørte Iditarod i Alaska i mars. Han og teamet er ennå ikke kommet seg helt hjem til Hammerfest.

Foto: Dag Øyvind Askheim/Team Arctic Musher – Hammerfestspannet

«Alt av utstyr har nå kommet til Frankfurt, tilhengerne er lastet og stroppet, og nå gjenstår cirka bare 3.000 kilometer i bil til Hammerfest.De siste dagene har de ventet på sledene og noe utstyr som ikke kom med i flyet de tok fra Seattle. I mellomtiden har de bodd hos venner i den tyske storbyen, og blitt tatt godt vare på.»

Det skrev hundekjørerteamet på sin hjemmeside Arcticmusher i helgen. Hjemturen for hammerfestspannet har nok tatt noe lenger tid enn de i utgangpsunktet regnet med. Flyet hele teamet skulle ta til Seattle gikk plutselig ikke, noe som endte med at de leide en lastebil og tok hjulene fatt.

Det var ikke politet særlig fornøyd med, ettersom samtlige hunder måtte luftes flere ganger og forbikjørende meldte om en lastebil som stjal hunder langs veien. Det vekket riksmediene sin oppmerksomhet, og teamet søkte til slutt ly hos en urfolksstamme.

– Vi var ikke kommet hit før det kom en armada med biler fra nyhetskanalene. Vi har vært på nyhetene overalt, fortalte Dag Torulf til NRK forrige uke.

– Det ble kjent at vi har lite hundefôr, og nå kommer folk med mat.

Teamet er nå på vei nordover til Hammerfest, og har dermed 300 mil foran seg på de europeiske veiene.

«Nå nærmer eventyret seg slutten, men det er fremdeles en lang reise langs veien nordover med en innlagt stopp i Kiruna.»

Det var iFinnmark som først skrev om at hundesledeteamet har kommet seg til Europa.