NRK Meny
Normal

Nå får Utøya-ungdommen to millioner fra kommune-fond

Et enstemmig kommunestyre kom frem til at de skal bruke to millioner kroner på Utøya-ungdommen fra Karasjok. Men Sissel Gaup er ikke nådig om at noen må gå etter denne skandalen.

Kommunestyremøte Karasjok

Kommunestyremøte i Karasjok tidligere i dag.

Foto: Carl-Gøran Larsson / NRK

Det ble bestemt i dag etter at kommunen de siste tre årene har «rotet bort» over to millioner kroner av de 2,55 millionene de fikk tildelt av staten.

Forrige uke kunne vi fortelle at Karasjok kommune mottok over tre år totalt 2,55 millioner kroner av staten til oppfølging og tiltak rettet mot ungdom som befant seg på Utøya i 2011.

Nå viser en fersk granskning at regnskapet ikke stemmer, og at to millioner kroner er borte. Kun 417.000 har blitt brukt på ungdommene

I dag møttes kommunen for å redegjøre om ungdommene får pengene de aldri fikk tidligere. Der ble det altså bestemt at det skal tas 2 millioner kroner fra et fond.

– Noen må gå!

Sissel Gaup fra Karasjoklista støtter forslaget om å tilbakebetale 2 millioner som kommunen ikke kunne redegjøre for.

- Det mest naturlige vil være at rådmannen tar ansvar og går. Likevel er det tydelig at det er flere som har hatt med Utøya-midlene å gjøre, sier hun.

Kommunestyrerepresentant Sissel Gaup

Sissel Gaup i Karasjoklista er ikke i tvil at om at pengerotet må få store konsekvenser

Foto: Piera Balto / NRK

Hun mener at det ikke er for sent å sette i gang oppfølging for Utøya ungdommen, da det vil alltid være noen som har behov for hjelp. Og at kommunen må gå i dialog med ungdommen for å finne ut hva de trenger hjelp til i dag.

Hun er tydelig på det at kommunens ledelse ikke har forstått alvoret i situasjonen, og at det er tydelig at det her er noen som ikke har gjort jobben sin.

– Det at både foreldre og ungdommen er blitt ignorert så grådig er helt uforståelig for meg.

– Foreløpig er det ikke mulig for meg å peke ut hvem må ta konsekvensene for saken og gå av. Det må jeg vente med til rådmannen legger frem sin forklaringa for kontrollutvalget, sier Gaup.