Mørkt fra Ofoten og nordover

Strømmen gikk i ettermiddag i hele Nord-Norge – fra Ofoten og nordover. Nå er nødnummeret 112 nede som følge av strømbruddet.

Strømbrudd

Slik så det ut i redaksjonen til NRK Sápmi i ettermiddag, da strømmen gikk i hele Nord-Norge. Nød-aggregater sørget for at det fortsatt var liv i noen av pcene.

Foto: Monica Falao Pettersen / NRK

I Karasjok gikk strømmen ca. kl 1510.

Luostejok Kraftlag bekreftet like etterpå at strømmen gikk i hele Nord-Norge.

– Feilen ligger på sentralnettet. Mer enn det vet vi ikke, fortalte en ansatt ved Luostejok Kraftlag.

Omlag 20 minutter senere kom strømmen tilbake i Øst-Finnmark.

– Strømutfallet skjedde klokka 15.12. Årsaken er utfall av ledninger på grunn av storm. Statnett er i ferd med å bygge opp igjen strømforsyningen, opplyser kommunikasjonssjef Irene Meldal.

OPPDATERING: Rett før klokken 16.00 var strømmen ifølge Statnett tilbake alle steder unntatt Finnfjord og området rundt Tromsø by.

Mørkt på desken

En av teknikerne forsøkte å ordne belysning i tv-studio, i tilfelle strømmen ikke kom tilbake før sending kl 17.30.

Foto: Monica Falao Pettersen / NRK

Nødnummeret virket ikke

Som følge av det massive strømbruddet i Nord- Norge var 112-linjene til politidistriktene nede i landsdelen. 02800 linjene fungerte som normalt. Ifølge Vestfinnmark Politidistrikt og Troms Politidistrikts Twitterkontoer, er deres nødnumre oppe og går igjen.

Midtre Hålogaland politidistrikt opplyser at det foreløpige ikke har oppstått farlige situasjoner som følge av strømbruddet, og at det ikke har fått følge for politiets arbeid:

– Dette medfører foreløpig ikke noe ekstraordinært for oss, men fortsetter det må vi vurdere situasjonen, og om vi skal iverksette ekstra beredskap, sier operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt, Karl Erik Thomassen

Fra ledelsen ved Universitetssykehuset Nord-Norge får NRK opplyst at sykehusets nødaggregater ved sykehusene i Tromsø, Harstad og Narvik ble koblet inn da strømbruddet skjedde.

– Her går driften derfor som normalt, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Fredrik Frantzen ved UNN til NRK.

Og ved sykehusene i Finnmark går driften som normalt tross strømbrudd.

– Strømbrudd i store deler av Finnmark. Finnmarkssykehuset er for øyeblikket i normal drift ved sykehusene i Hammerfest og Kirkenes, skriver direktør Torbjørn Aas på Twitter.

Vi oppdaterer saken.

Korte nyheter

  • Samisk TV-serie vant pris

    NRK Sápmis TV-serie «Agnete jienáda/ Agnete bruker stemmen» vant kategorien beste TV-program i Northern Character TV og filmfestival som ble arrangert i Murmansk lørdag kveld. Regissør Biret Ravdna Eira tok imot prisen. – Det var veldig uventet å vinne denne prisen. Jeg er så takknemlig for at Agnete ville fortelle sin historie og om sine følelser i serien. Og jeg er takknemlig for at jeg fikk jobbe med denne serien, sier Eira som har skrevet manus og hatt regi i serien. Se hele serien i NRK TV her, eller les historien om Agnete her. Loga dán ođđasa sámegillii dá.

    Biret Ravdna Eira