Mor pågrepet for barnedrap i Australia

Moren til sju av de åtte barna som ble funnet drept i et bolighus i Cairns i Australia, er pågrepet for drapene, opplyser politiet.

Australia mord, knivstikking

Lokale barn er samlet i nærheten av åstedet. Ved et tre har folk til ære for de døde barna lagt ned masse blomster og flere teddybjørner.

Foto: PETER PARKS / Afp

– Den 37 år gamle kvinnen har blitt pågrepet for drapene og voktes nå av politiet på Carins Base-sykehuset, sa politiinspektør Bruno Asnicar til journalister lørdag formiddag lokal tid.

Kvinnen ble etter hendelsen brakt til sykehus med stikkskader på øvre del av kroppen, men politiet vil ikke si om skadene er selvpåført. Lørdag var hun stabil og snakket med politiet.

– På nåværende tidspunkt leter vi ikke etter noen andre. Vi er sikre på at lokalsamfunnet er trygge, sa Asnicar og opplyste videre at kvinnen ikke har blitt siktet for drapene.

Ifølge politiet var kvinnen mor til sju av de åtte barna, som var i alderen 18 måneder til 15 år. Det åttende barnet var niesen hennes.

Fungerende statsminister i Australia, Tim Nichols ble i går fløyet til Cairns for å ta del i sorgen, melder lokalavisen The Cairns Post.

Lokalsamfunn i sorg

Udåden skjedde i Manoora, som ligger en ti minutters kjøretur unna sentrum av Cairns. Dette en tropisk by med drøyt 150.000 innbyggere.

Cairns er ofte besøkt av utenlandske turister, ettersom den ligger i nærheten av Great Barrier Reef

Blomster og teddybjørner ble lagt ved åstedet av et sørgende lokalsamfunn lørdag.

– Dette er bare et vanlig nabolag med mange gode mennesker. Hendelsen overrasket alle. Det er en tragedie, sa Asnicar.

Tragedien er den andre som rammer Australia på under en uke.

Mandag endte en dramatisk gisselsituasjon i Sydney med at to gisler ble drept i tillegg til gisseltakeren selv.

Politiet rykket ut til Cairns-forstaden Manoora like før klokken 11.30 fredag formiddag da de fikk melding om at en kvinne, moren til sju av barna, var alvorlig skadd. I huset fant de åtte døde barn.

Australsk politi har ikke gått ut med hvordan barna ble drept, men har uttalt at det ble funnet kniver i huset hvor likene ble funnet fredag morgen.

Hovedstadsavisen The Sidney Morning Herald melder at det er funnet flere våpen, nemlig kniver, og at disse vil bli undersøkt i løpet av de nærmeste dagene.

Funnet av storebror

Flere medier melder at barna ble knivstukket, men politiet har ikke bekreftet opplysningen. Lokalavisa Cairns Post skriver at barna skal ha blitt knivstukket og kvalt.

Tragedien ble oppdaget da barnas 20 år gamle storebror kom hjem og fant sine brødre og søstre døde, melder det australske nyhetsbyrået AAP.

Familien tilhører det andre australske urfolket, Torres Strait Islander-folket.

Dette er landets andre urbefolkningsgruppe, i tillegg til aboriginerne. Folket var opprinnelig bosatt på de 274 små øyer i Torres-stredet, et havområde som ligger mellom Australia og New Guinea.

– Det er bare ikke til å tro. Jeg fikk akkurat vite om de stakkars barna, sier en kusine av den 37 år gamle kvinnen til AAP.

Sky News melder at en stefar også skal ha bodd i huset, men at det ikke er kjent hvor han befinner seg.