Hopp til innhold

Mobbeoffers mor anmelder kommunen

Arendal-bosatte Ann-Mary Vuolab fra Karasjok varsler anmeldelse av Karasjok kommune. Hun mener kommunen ikke gjorde nok for å stoppe mobbingen av hennes sønn, Arnar (21), som han ble utsatt for på grunnskolen i Karasjok. Hun og sønnen stod nylig fremkom i Brennpunkt med deres mobbehistorie. – Jeg støtter ethvert tiltak som kan være til hjelp for Arnar – om så anmeldelse, sier ordfører Svein A. Somby (Ap).

Korte nyheter

 • Isalill nominerejuvvon dán jagi namman

  VG lea almmuhan «Dán jagi nama» 1974 rájes. Dán jagi lea VG sámi komihkkár Isalill Kolpus evttohuvvon.

  Sámi komihkkár lea johtilit geasuhan TV-gehččiid. Son lea leamaš ođasmahtti doarjjan «Nytt på nytt», maŋŋil go válddii badjelasas Pernille Sørensena miessemánus.

  Dan čállá VG.

  Isalill Kolpus «Nytt på Nytt»-logo ovddabealde.
  Foto: Kjetil Solhøi / NRK
 • VG: Isalill Kolpus nominert til Årets navn

  VG har kåret «Årets navn» siden 1974. I år har VG nominert den samiiske komikeren, Isalill Kolpus.

  Den samiske komikeren har raskt sjarmert TV-seerne dette året. Hun har vært et forfriskende tilskudd i «Nytt på Nytt», etter at hun overtok etter Pernille Sørensen i mai.

  Det skriver VG.

  Isalill Kolpus
  Foto: Kjetil Solhøi / NRK
 • Vil bedre vilkår for villrein: Foreslår tunell på Dovrefjell

  Det anbefales strenge tiltak for å bedre vilkårene for villreinen. Blant annet å fjerne moskus, begrense ferdsel og å legge E6 og jernbanen i tunell på Dovrefjell.

  Statsforvaltere i flere fylker har fått i oppdrag å lede arbeidet med å bedre vilkårene for villreinen i deres områder.

  – Det er vanskelige vurderinger, men det må kraftige tilltak til for å redde den norske villreinen, sier Line Lund Fjellvær, som er leder for klima- og miljøavdelingen hos Statsforvalteren i Trøndelag.