NRK Meny
Normal

Milliongjeld etter fotballcup

ConIFA World Fotball Cup har gjeld for millioner og 20 innkrevere venter på penger etter fotballcupen i juni. ConIFAs president Per-Anders Blind sier nå at publikumsinntektene var mindre enn ventet, men at de skal betale gjelda si.

Conifa World Cup 2014
Foto: SERGEY GAVRILOV / NRK

Det skriver oddasat.se .

Hotellet Scandic i Østersund og Hotell Gamla Teatern har utestående krav i millionklassen i forbindelse med ConIFA World Cup nå i juni. Hotellene stolte på fotballmesterskapets arrangører og krevde derfor ikke forskuddsbetaling.

Arrangørerne hadde forventet å tjene 20-30 millioner kroner, men Per-Anders Blind sier at publikumsinntekten ble mindre enn forventet. TV-sendingen som skulle dra inn penger med en pay per wiew-løsning ble hacket og folk kunne se den gratis.

Blind sier at de tar sikte på å kunne betale all gjeld i løpet av 2014. Han forteller at de er i dialog med utenlandske investorer, og han mener også at ConIFA er et varemerke som er interessant til tross for det finansielle tilbakeslaget.

Han forteller også at de har kontrakt med flere større steder som vil arrangere ConIFA-turneringer, og tror ikke at denne saken har påvirket negativt.

Det var FA Sápmi som var vert under cupen, men Blind tror heller ikke at dette vil påvirke samiske arrangementer i Østersund i fremtiden, annet enn at hotellene kan finne på å begynne og kreve forskuddsbetaling.

– Jeg tror ikke noen ser noe tilknytning til samer i denne saken, sier Per-Anders Blind til oddasat.se.