NRK Meny
Normal

TV-stjerne har fått nok, flytter til nabokommunen

Melkeveien-stjernen Geir Ole Fredeng vil bygge billige bolighus, men føler seg motarbeidet i hjemkommunen Karasjok. I nabokommunen Kautokeino blir han møtt med åpne armer og ledige tomter.

Geir Ole Fredeng

Geir Ole Fredeng ble kjent gjennom NRK-serien Melkeveien. Nå ønsker han å satse på boligbygging i Kautokeino.

Foto: NRK

– Jeg er positivt rystet over den gode mottakelsen i Kautokeino, sier Fredeng til lokalradion GLR i Kautokeino.

Geir Ole Fredeng ble i fjor vinter kjent i NRK-serien Melkeveien, der han som direktør i transport-firmaet Fredeng AS sammen med sine sjøfører transporterer melk for Tine-meierier i Finnmark.

Skuffet over hjemkommunen

Fredeng ville bygge boliger i hjemkommunen Karasjok, men kommunen brukte flere måneder på å svare på tomtesøknaden.

– Når jeg etter tre måneder endelig får svar, så får jeg beskjed om å redegjøre for behovet for tomtene, sier en oppgitt Fredeng, som føler seg motarbeidet i hjemkommunen.

Etter at saken ble omtalt i iFinnmark.no i forrige uke, fikk han en telefon fra nabokommunen Kautokeino.

Fikk tomter på dagen

Boligfelt

Her, like ved siden av helsesenteret, og ikke langt fra Samisk høgskole, har Fredeng fått tomter i Kautokeino.

Foto: Marie Elise Nystad

– De ringte meg fredag klokken 10 og tilbydde meg tomter i Kautokeino. Jeg hoppet i bilen og kjørte rett til Kautokeino. Klokken 11:30 satt jeg i allerede i møte med kommunen, sier Fredeng, som er veldig glad for den gode mottakelsen i nabokommunen.

Han har nå fått flere tomter til disposisjon, og renger med å starte med boligbygging til våren.

– Jeg har tro på boligmarkedet i Kautokeino, og ønsker å bygge billige leiligheter og hus for salg. Hvor mange det blir, det kommer ann på interessen, sier han.

Vurderer å flytte

Fredeng, som var den som betalte mest skatt i Karasjok i 2013, vurderer nå å ta med hele firmaet sitt og flytte til Kautokeino.

– Når jeg først skal investere en plass, så mener jeg at man også skal betale skatt til den plassen. Jeg kan godt flytte til Kautokeino, det er fint å prøve å bo andre plasser enn Karasjok. Og Kautokeino er jo og en samisk kommune, så jeg vurderer seriøst å flytte, sier han.