NRK Meny
Normal

NRK søker unge, ukjente artister

NRK Sápmi og P3 søker unge, samiske talenter. Har du en egen låt som du vil fremføre på direktesendt tv og på Riddu Riđđu til sommeren?

Samiske artister

Disse samiske artistene har alle gjort suksess. Fra venstre: Kevin Boine, Marja Helena Fjellheim Mortensson, Isák, Elle Márjá Eira og SlinCraze

Foto: Tanja Linnea Eriksen Norbye / NRK

Det kan du få muligheten til nå.

Send en lenke med låta di til NRK Sápmi i skjemaet nederst i artikkelen.

Da blir du vurdert av en fagjury, og kanskje blir det deg som får stå på vår scene under feiringen av samenes nasjonaldag. Vi søker unge samiske talenter i alderen 15-30 år som ønsker hjelp til å få en fot inn i musikkbransjen. Vinneren får også opptre under Riddu-festivalen 2018.

NB! Fristen for å melde på låta di er 13. januar 2018.

Artikkelen fortsetter under bildet

Riddu 2017

Riddu-festivalen trekker mange publikummere hvert år. Nå kan du få muligheten til å stå på denne scenen.

Foto: Nils Mehren / NRK

Stor mulighet

– Vi er glad for å være med på samarbeidet, som er midt i festivalens ånd. Vi er den fremste scenen for unge samiske artister og kunstnere, blant annet gjennom Årets unge kunstner utmerkelsen vår og Riddu Sessions. Vi gleder oss til å knytte nok et prosjekt til festivalen som kan gi flere unge artister en sjanse, sier festivalsjef Karoline Trollvik.

NRK Sápmi-direktør Mona Solbakk ser frem til å komme i gang med konkurransen.

– Vi vet at det er mange unge samer der ute som komponerer og lager egne låter. Nå er det på tide å gi dem en mulighet til å slå igjennom både i Sápmi og Norge.

NRK Sápmi følger Urørt-konseptet, som du kanskje kjenner til fra P3. Fagjuryen består av folk som jobber med Urørt og som kjenner til samisk musikk.