Mariann Wollmann Magga

Mariann Wollmann Magga er Aps 4. kandidat i valgkrets 1.

Mariann Wollmann Magga
Foto: Eilif Aslaksen / NRK

Hun er født 14.9.1966. Bosatt i Bjørnevatn i Sør-Varanger.

I kommunen var 337 personer oppført i valgmanntallet i 2005. Totalt var 2.140 personer i manntallet.

Facebook-profil: JA

Økonomi

Mariann Wollmann Magga (1966)

År

Inntekt

Formue

Skatt

2006

177.532

37.074

55.473

2007

102.441

0

27.603

Roller

Innehaver av firmaet Rein Data (ENK) i Kirkenes som er etablert i 1998.

Hun står oppført som styreleder i Den Norske Dataforening Finnmark, i Etablererforum Sør-Varanger og i Samisk Foreldrenettverk - Sámi Vahnenfierpmadat. Styremedlem i foreldrenettverket er også Liv Slettli som er 2. kandidat på lista til Samenes Folkeforbund (SFF) i valgkrets 5.

Mariann Wollmann Magga ble valgt inn i styret til Norske Reindriftssamers Landsforbund i 2007. Hun er valgt fram til 2010. Hun er medlem av Reindriftens Utviklingsfond (RUF).

Korte nyheter

 • URBI: Thea forener samisk og kvensk

  Thea Thomassen fra Alta, kjent fra NRK Sápmis serie «URBI - Bare gjør det!» arbeider med et album der hun forener samisk og kvensk språk i musikken.

  – Nå er det min tur til å vise frem kulturen som har vært borte, sier hun.

  URBI - Bare gjør det! kan du se på NRK TV.

 • Gifter seg stadig i krematorium

  I 2018 besluttet Tromsø kommune å bytte navn fra Tromsø krematorium til et livssynnøytralt seremonihus med det samiske navnet "Sállir". Likevel står det fremdeles «Tromsø krematorium» på skiltet i oppkjørselen. Nå krever Human-Etisk Forbund at noe blir gjort, skriver iTromsø.

  Selv om husets funksjon er endret, er skiltet stadig det samme, som medfører at ektepar må gifte seg i "et krematorium".

  Krematorium
  Foto: Erling Bjørklund / NRK
 • NRK Sápmi retter og beklager

  NRK Sápmis datagenererte grafikk i flere artikler viser en samlet oversikt over avgitte stemmer til sametingsvalget på 101,8 prosent.

  Samlede avgitte stemmer til partiene kan selvsagt ikke overstige 100 prosent. Feilen skyldes at datasystemet vårt legger til blanke stemmer avgitt (1,8 prosent).

  Feilen er vår, og vi beklager. Vi retter feilen så raskt vi kan. Feilen påvirker ikke de øvrige tallene knyttet til stemmer og prosentandeler til partiene i lista.