Fikk ny brannbil etter kjørenekt

Brann- og redningsmannskapet i Kåfjord i Nord-Troms nektet tidligere å bruke den gamle brannbilen. Nå har de fått en ny.

Ny brannbil i Kåfjord. Brann- og redningsmannskap er glad for investeringa.

Brann- og redningsmannskap i Kåfjord er glade for at kommunen har investert i en helt ny redningsbil.

Den fikk de prøve sist mandag.

Kåfjord kommune kjøpte en nesten ny, moderne brann- og redningsbil i høst til to millioner kroner. Nå er redningsmannskapet motivert til å utføre rednings- og slokningsarbeid. Slik har det ikke vært den siste tiden.

Mest moderne brann- og redningsbil

Brann- og redningsbilen som Kåfjord kommune har investert er av den mest moderne bilen som er på markedet. Alt av redningsutstyr ligger bak i bilen, adskilt fra mannskapet som sitter framme.

Brann- og redningsleder i Kåfjord, Arnt Furubakken

Leder for brann- og redning i Kåfjord, Arnt Furubakken er glad for at kommunen har kjøpt inn ny brannbil.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sápmi

Leder for brann- og redningsmannskapet i Kåfjord, Arnt Furubakken sier at de nå er ti ganger mer effektive i redningsarbeid enn tidligere.

Kåfjord brann- og redningsmannskap er glade for at de endelig har fått en moderne bil, og at de nå slipper å være livredd for utrykning, sier Furubakken.

– Glad for at de er kvitt norges farligste redningsbil

Brann- og redningsmannskapet nektet å bruke den tidligere redningsbilen, da alt av utstyret fløt bak i minibussen som mannskapet hadde til disposisjon. Nå er både mannskapet og utstyret mer sikret da de er adskilt, sier Arnt Furubakken.

– Man kan ikke sammenligne nå og tidligere. Da nektet mannskapet å bruke den gamle redningsbilen som er Norges farligste brannbil. Alt utstyret lå bak usikret.

Oanehaččat

  • CWD sáhttá čuohcat ealáhussii

    Jus Finnmárkku bohccui njoammu eallidávda Chronic Wasting Diseasa, CWD, de sáhttá dat čuohcat ealáhussii. Nu lohká norgga boazosápmelaččaid riikasearvvi várrejođiheaddji Inge Even Danielsen. CWD lea dávda mii sáhttá goddit ruksesgoddi elliid, ja golbma jápmindáhpáhusa leat fuomášuvvon Norggas. Jus Finnmárkui bohccui njoammu dávda, de das leat stuorra váikkuhusat, nu lohká Danielsen.

Laster Twitter-innhold

På forsiden av NRK Sápmi nå