NRK Meny
Normal

Fikk ny brannbil etter kjørenekt

Brann- og redningsmannskapet i Kåfjord i Nord-Troms nektet tidligere å bruke den gamle brannbilen. Nå har de fått en ny.

Ny brannbil i Kåfjord. Brann- og redningsmannskap er glad for investeringa.

Brann- og redningsmannskap i Kåfjord er glade for at kommunen har investert i en helt ny redningsbil.

Den fikk de prøve sist mandag.

Kåfjord kommune kjøpte en nesten ny, moderne brann- og redningsbil i høst til to millioner kroner. Nå er redningsmannskapet motivert til å utføre rednings- og slokningsarbeid. Slik har det ikke vært den siste tiden.

Mest moderne brann- og redningsbil

Brann- og redningsbilen som Kåfjord kommune har investert er av den mest moderne bilen som er på markedet. Alt av redningsutstyr ligger bak i bilen, adskilt fra mannskapet som sitter framme.

Brann- og redningsleder i Kåfjord, Arnt Furubakken

Leder for brann- og redning i Kåfjord, Arnt Furubakken er glad for at kommunen har kjøpt inn ny brannbil.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK-Sápmi

Leder for brann- og redningsmannskapet i Kåfjord, Arnt Furubakken sier at de nå er ti ganger mer effektive i redningsarbeid enn tidligere.

Kåfjord brann- og redningsmannskap er glade for at de endelig har fått en moderne bil, og at de nå slipper å være livredd for utrykning, sier Furubakken.

– Glad for at de er kvitt norges farligste redningsbil

Brann- og redningsmannskapet nektet å bruke den tidligere redningsbilen, da alt av utstyret fløt bak i minibussen som mannskapet hadde til disposisjon. Nå er både mannskapet og utstyret mer sikret da de er adskilt, sier Arnt Furubakken.

– Man kan ikke sammenligne nå og tidligere. Da nektet mannskapet å bruke den gamle redningsbilen som er Norges farligste brannbil. Alt utstyret lå bak usikret.