NRK Meny
Normal

Mangler flere millioner kroner til nett-tv

Nuoraj-Tv frir til politikere. De trenger opptil fire millioner kroner for å gi et godt nett-tvtilbud til lulesamisk og sørsamisk ungdom.

Nuoraj-Tv
Foto: Mathis Eira / NRK

Det lulesamiske og sørsamiske nett-tvtilbudet til ungdom, Nuoraj-Tv, trenger mellom 3 - 4 millioner kroner for å kunne gi et godt tilbud til sørsamisk og lulesamisk ungdom. Det mener prosjektleder Odd Levi Paulsen i Nuoraj-Tv.

Nuoraj-Tv har i dag et budsjett på 700 000 kroner. I dag er det en ansatt som produserer nett-tvsaker på lulesamisk. Den sørsamiske medarbeideren er permittert på grunn av dårlig økonomi.

Utfordrer politikere

Paulsen utfordrer Sametinget, fylkeskommunene og kommunene om å gi mer støtte.

Ingelin Noresjø

Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Ingelin Noresjø (Krf) i Nordland fylkeskommune.

Foto: Knut Eirik Olsen / NRK

Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Ingelin Noresjø (Krf) i Nordland fylkeskommune sier at de postiv til å støtte Nuoraj-Tv.

–Vi skulle ønske at tilbudet var større og at vi skulle kunne yte mer støtte, men vi har et budsjett som er i nedgang i forhold til tidligere år, sier sametingsråd Henrik Olsen (NSR).

–Når vi i år foreslår å øke støtten til Nuoraj-Tv med 108 000 kroner til 735 000 kroner, så vrir vi ganske hardt i Sametingets kultur- og mediabudsjettet for å få det til. Det gjør vi fordi det er et viktig tilbud som gis til sørsamisk og lulesamisk ungdom, sier Olsen.

Prosjektleder Odd Levi Paulsen i Nuoraj-Tv mener at fylkeskommuner og kommuner i lulesamiske og sørsamiske områder bør bidra til å styrke dette tilbudet

.

Tor Asgeir Johansen

Ordfører Tor Asgeir Johansen (Ap) i Tysfjord.

Foto: Sander Andersen / NRK

Tysfjord-ordfører vil bidra

Ordfører i Tysfjord Tor Asgeir Johansen er åpen for å gi litt økonomisk støtte til Nuoraj-Tv. Dette er et godt prosjekt som styrker det lulesamiske språket, avslutter Johansen.