Med malerier som historiefortellere

Med fantastiske veggmalerier skal Statens Vegvesen i forbindelse med sitt 100-års jubileum vise folk hvordan fergetrafikken over Tanaelva foregikk før i tiden.

Malerier
Foto: Hermetikken Næringshage

Det er Hermetikken-bedriften Steffen Aronsen DESIGN som har laget maleriene for Vegvesenets museale samlinger i Skiippagurra, skrives det i Hermetikken næringshage og senter for kulturnæringers nyhetsbrev. Han har laget malerier som viser folk og frakting med Langnes-ferga.

Han synes selv det har vært morsomt og interessant å få arbeide med prosjektet om Vegvesenets Finnmarkshistorie.

- Det har vært utrolig morsomt å få arbeide med dette prosjektet. Jeg har glist meg gjennom hele jobben, og skulle gjerne hatt flere
slike oppdrag, gjerne for muséer og andre som dokumenterer historie, sier han.

Han sier også at det er viktig for han å få være med på å dokumentere historien for de kommende generasjoner der han kan være historieforteller ved å lage maleri som viser historie.

Steffen Aronsen

Steffen Aronsen har laget flere malerier som forteller om fergetrafikken over Tanaelva før i tiden. Han synes det var et interessant oppdrag å få være med å fortelle historien gjennom sine malerier.

Foto: Picasa

Feirer 100-års jubileum

Statens Vegvesen har lenge jobbet med å samle, systimatisere og sette i stand gamle maskiner, kjøretøy og andre ting som har tilknytning til Vegevesenets arbeid i Finnmark. I år feirer de 100-års jubileum og åpner sin egen museumssamling i morgen 1.juli.

- Jeg anbefaler alle som kan til å ta en tur innom Skippagurra
og se på den flotte utstillingen, sier han.