NRK Meny
Normal

- Kjell er altfor ukritisk

I dag styrer de Karasjok sammen, men nå slåss Sp og Ap om ordførervervet.

Karasjokvalget 2007
Foto: Eilif Aslaksen / NRK

Mineralvirksomhet er en av sakene som kom i fokus da Aps ordførerkandidat Kjell Harald Sæther møtte Sps ordførerkandidat Anne Toril Balto til debatt.

GULDAL: Karasjoga valga 2007

Mer mineral-debatt

- Mineralvirksomheten gir allerede kommunen mange arbeidsplasser i forbindelse med letingen, og jeg håper at denne næringen etter hvert skal gi flere når letefasen er unnagjort, sier Kjell H. Sæther.

Senterpartiets ordførerkandidat Anne Toril Balto synes Sæther taler altfor ukritisk til mineralvirksomheten.

- Vi mener denne virksomheten må debatteres grundigere, og hvor alle sider blir berørt. De negative sidene og konsekvensene må vi også se nærmere på, sier Balto.

Sæther er enig i at det må settes iverk konsekvensutredninger før det kan etableres gruvevirksomhet i kommunen. Balto på sin side vil ikke si noe om Sp er imot eller for gruver i Karasjok.

- Først må vi vite hva slags konsekvenser dette medfører, sier hun.

Karasjokvalget 2007  

Endret holdning

Sameradioens valgkommentator Nils Johan Heatta synes det er bemerkelsesverdig at Kjell Harald Sæther i valgkampen er like glødende gruve-entusiast som han var for noen uker siden.

- Han var svært modig da han åpent gikk inn for gruvevirksomhet i et område hvor reindrifta er sterk. Nå er han mer tilbakeholden, sier han.