Spleiselag sender rOlfFa til Italia

Styrets nestleder i Samisk musikkfestival, Leif Isak Nilut, holdt ord.

Leif Isak Nilut og rOlfFa

Leif Isak Nilut har ordnet det slik at rOlfFa nå kan forberede seg til deltagelse i Liet International 19. november.

Foto: Fotomontasje: Dan Robert Larsen / NRK

Leif Isak Nilut

Leif Isak Nilut.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

– Vi jobber nå i full fart med å få et spleiselag mellom Liet-arrangøren, Sametinget og Sápmi Music. Jeg tror at vi sammen skal finne en løsning og at rOlfFa vil befinne seg i Udine under Liet-finalen, lovte Leif Isak Nilut på torsdag.

Hele fredag jobbet folkene bak Samisk musikkfestival på spreng for å finne en løsning, og den fant de. Nå er er reisen til karasjokbandet rOlfFa sikret ved et spleiselag mellom arrangørene av Liet International 2011 i Udine, Sametinget og en privat sponsor.

– Sápmi Music blir trolig også med på spleiselaget, opplyser Leif Isak Nilut i en sms til NRK.

Kunne ikke reise

Partyjoikerne rOlfFa fra Karasjok vant i påska årets utgave av Sámi Grand Prix i Kautokeino, noe som blant annet medførte at de var direktekvalifisert til finalen i sangkonkurransen Liet International. Dette arrangementet går av stabelen i Udine i nordøst Italia 19. november.

Ailo Kemi Gjerpe

Ailo Kemi Gjerpe.

Foto: NRK

Torsdag kom det imidlertid beskjed fra rOlfFa om at de likevel ikke kunne stille opp i denne konkurransen. Bandet følte seg lurt av Samisk musikkfestival, som er arrangør av Sámi Grand Prix.

– Like etter at vi vant finalen i Sámi Grand Prix fikk vi et klart løfte om at Samisk musikkfestival kommer til å betale for reisen vår til Italia, der Liet-finalen i år arrangeres. Først i dag rett før klokken 13.00 fikk jeg beskjed om at den samiske festivalarrangøren ikke har penger til slikt og at vi derfor må begynne å søke etter midler andre steder, opplyste Ailo Kemi Gjerpe i rOlfFa på torsdag.

Nå har imidlertid alt løst seg til det beste både for rOlfFa, Samisk musikkfestival, Liet International og musikkfrelste i Europa. Det har et handlekraftig styre i Samisk musikkfestival sørget for.