NRK Meny
Normal

Lokalpolitiker beskyldt for drapstrusler - har gått til motanmeldelse

En sentral politiker i Kautokeino er anmeldt for angivelige drapstrusler. Nå har han gått til motanmeldelse.

Kautokeino lensmannskontor

Lensmannen i Kautokeino håper å kunne begynne etterforskningen av de angivelige drapstruslene i begynnelsen av neste uke.

Foto: Kjell Are Guttorm/NRK

– Jeg kan bekrefte at vedkommende som tidligere i uka ble anmeldt for å ha kommet med angivelige drapstrusler mot en annen person, nå har gått til motanmeldelse. Lokalpolitikeren hevder i anmeldelsen at et familiemedlem skal ha blitt truet av den som anmeldte saken først, opplyser lensmann Klemet Klemetsen.

I denne første anmeldelsen hevdes det at politikeren skal ha truet å skyte en annen person i panna.

Lensmannen opplyser at ingen av partene ennå har gitt forklaring til politiet, men at det trolig vil skje i begynnelsen av neste uke.

Klemetsen vil ikke gi ytterligere informasjon om saken.

Vil ikke kommentere saken

NRK Sápmi har snakket med politikeren som er anmeldt for angivelige drapstrusler. Vedkommende vil ikke uttale seg og viser blant annet til at dette er en politisak.

Den som først anmeldte saken ønsker ikke å stå fram med navn, men forteller til NRK Sápmi at han sent fredagskveld fikk en telefon fra politikeren. Denne samtalen utviklet seg til en krangel, som endte med at politikeren skal ha sagt at han skulle skyte vedkommende i panna.

NRK har sett telefonloggen, og der kommer det fram at vedkommende ble ringt opp av politikeren kl 23.06 fredag. Denne samtalen skal ha vart i 12 minutter.

Like etterpå skal politikeren igjen ha ringt opp, men denne samtalen varte bare i 10 sekunder.

Lørdag ble vedkommende igjen ringt opp flere ganger, og da skal politikeren ha bedt om unnskyldning for truslene.