– Det er på tide å anerkjenne urfolks historie

Da Leonardo DiCaprio vant sin tredje Golden Globe-pris for beste mannlige skuespiller i natt, uttalte han i takketalen sin at han deler prisen med urfolk over hele verden.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio har vunnet tre Golden Globe-priser for beste mannlige skuespiller.

Foto: REUTERS/Mario Anzuoni / NTB Scanpix

Den 41 år gamle amerikanske skuespilleren hadde mest sannsynlig allerede klart for seg hvem han ønsket å takke, da han til stående applaus fra publikum ble tildelt den gjeve Golden Globe-prisen for filmen The Revenant i Los Angeles i natt.

Etter å ha uttalt hvor stor pris han setter på sine medskuespillere og kollegaer, brukte han siste del av talen sin på å takke urfolk, som har vært en stor del av filmens casting.

– Jeg vil dele denne prisen med alle urfolk som er representert i filmen, og alle urfolkssamfunn rundt om i verden.

Ifølge The Huffington Post Canada har DiCaprio lenge vært en aktiv miljøforkjemper, og markerte det godt da han for to år siden besøkte det omdiskuterte oljesand-området i Alberta i Canada.

Den kjente skuespilleren brukte også takketalen sin på å poengterte viktigheten av å beskytte urfolks landeområder mot bedrifters økonomiske interesser, og mennesker som ønsker å utnytte urfolks land.

– Nå er det på tide at vi anerkjenner deres historie, og at vi hører på deres stemme og beskytter jorda også for fremtidige generasjoner, sa han.

I filmen The Revevant var hundrevis av urfolk involvert i castingen, som statister eller i biroller. Filmen er en amerikansk western/thriller/dramafilm fra 2015, med Alejandro González Iñárritu som regissør.

Les mer om de andre Golden Globe-utdelingene her!