Lekter med 4000 liter olje sank

En lekter med 4000 liter olje ombord sank i Kåfjord i Troms i går kveld.

En lekter sank i Kåfjord i går kveld. 4000 liter olje ombord.

En lekter med gravemaskin sank til bunns i går kveld. Foto: Klemet Anders Sara.

I går kveld gikk lekteren med gravemaskin tilhørende tunnelprosjektet i havet i Nordnes. Det var ingen personer ombord da den sank.

– Vi vet ennå ikke årsaken til at mudringsfartøyet gikk ned, sier prosjektleder for Nordnestunnelen, Trond Reinertsen til NRK Sápmi i går.

– Betydelig mengde diesel

Trond Reinertsen.

Ingen personer var om bord da mudringsbåten gikk ned i går kveld, sier prosjektleder for Nordnestunellen i Kåfjord, Trond Reinertsen.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK

Det var 4000 liter olje ombord lekteren da den sank, og nå er bergingsmannskapet igang med å få opp lekteren. Fartøyet drev med mudring av havbunnen inne ved land, og begynte å ta inn vann ca. kl. 18.00 i går kveld.

– Lekteren inneholder rundt 4000 liter diesel, altså en betydelig mengde. I tillegg er det en gravemaskin om bord som også inneholder olje. Til nå har det ikke vært oljeutslipp på stedet, forteller prosjektleder i Statens vegvesen, Gudmund Løvli i dag formiddag.

Det er nå lagt oljelenser på plass, og lekteren skal ikke utgjøre noen akutt miljøfare.

Det er det sveitsiske selskapet Marti Contractors som med islandsk samarbeid står for byggeprosjektet som er kostnadsberegnet til om lag 1,1 milliarder kroner. Nordnestunnelen fra Manndalen til Nordnes blir 5,8 km lang når prosjektet er ferdig i 2017.

Bergingsmannskaper jobbet tirsdag med å få opp lekteren.

Fra bergingsarbeidet. Filmet av Klemet Anders Sara.