Leif B. Mækinen

Leif Birger Mækinen er 3. kandidat på Sosialistisk Venstreparti sin liste i valgkrets 3.

Han er født 15. oktober 1955. Fagarbeider. Bosatt i Alta.

I kommunen var 778 personer oppført i valgmanntallet i 2005. I hele kretsen var 1.736 personer i manntallet.

Tips NRK Sámi Radio

Økonomi

Leif B. Mækinen

År

Inntekt

Formue

Skatt

2006

344 582

0

106 112

2007

309 929

0

93 278

Roller

Oppført som nestleder i El & It Forbundet Finnmark. Styreleder er Rune Olesrud. Gunnar Nilsen som er 4. kandidat på Aps liste i valgkrets 3 , er styremedlem i samme forbund.

Oppført som styremedlem i Finnmark Sosialistisk Venstreparti SV/Sg. Styreleder er Johnny Hans Ingebrigtsen. Åse-Marie Småvik som er 2. kandidat på SVs liste i valgkrets 3, er også styremedlem i Finnmark SV. Hans-Roald Johnsen som er 10. kandidat på SVs liste i valgkrets 3, er også styremedlem i Finnmark SV.

Korte nyheter

 • URBI: Thea forener samisk og kvensk

  Thea Thomassen fra Alta, kjent fra NRK Sápmis serie «URBI - Bare gjør det!» arbeider med et album der hun forener samisk og kvensk språk i musikken.

  – Nå er det min tur til å vise frem kulturen som har vært borte, sier hun.

  URBI - Bare gjør det! kan du se på NRK TV.

 • Gifter seg stadig i krematorium

  I 2018 besluttet Tromsø kommune å bytte navn fra Tromsø krematorium til et livssynnøytralt seremonihus med det samiske navnet "Sállir". Likevel står det fremdeles «Tromsø krematorium» på skiltet i oppkjørselen. Nå krever Human-Etisk Forbund at noe blir gjort, skriver iTromsø.

  Selv om husets funksjon er endret, er skiltet stadig det samme, som medfører at ektepar må gifte seg i "et krematorium".

  Krematorium
  Foto: Erling Bjørklund / NRK
 • NRK Sápmi retter og beklager

  NRK Sápmis datagenererte grafikk i flere artikler viser en samlet oversikt over avgitte stemmer til sametingsvalget på 101,8 prosent.

  Samlede avgitte stemmer til partiene kan selvsagt ikke overstige 100 prosent. Feilen skyldes at datasystemet vårt legger til blanke stemmer avgitt (1,8 prosent).

  Feilen er vår, og vi beklager. Vi retter feilen så raskt vi kan. Feilen påvirker ikke de øvrige tallene knyttet til stemmer og prosentandeler til partiene i lista.