NRK Meny
Normal

Leide privatfly til Fjällgren

86.400 kroner punget arrangøren ut med for å få artisten alle sto og ventet på til festivalen. På grunn av forsinket fly måtte Jon Henrik Fjällgren hentes med privatfly.

Jon Henrik Fjällgren

Márkomeannu måtte leie privatfly for å få Jon Henrik Fjällgren på scenen.

Foto: Roger Manndal / NRK

– Styret tok en avgjørelse etter at vi fikk prisen. Mange hadde kjøpt lørdagspass til festivalen bare for å oppleve Jon Henrik. De ville blitt svært skuffet, og festivalen ville fått et dårlig rykte hvis vi hadde avlyst konserten, sier produsent for Márkomeannu-festivalen, Ellen Berit Dalbakk til NRK.

Festivalen ble arrangert sist helg i Sør-Troms.

Klokken 23.50 startet konserten, to timer forsinket. Fjällgren ble kjent i Norden etter at han vant TV3s «Talang Sverige» i fjor. Han deltok også i den svenske Melodi Grand Prix-finalen, og ble nummer to der.

Avisa Ságat omtalte saken først.

Ellen Berit Dalbakk

Produsent Ellen Berit Dalbakk.

Foto: Mathis Eira / NRK

Kom seg ikke videre fra Oslo

SAS-flyet artisten kom med fra Stockholm, var så mye forsinket at han ikke rakk flyet fra Oslo som gikk nordover.

– Lørdager er det få fly som går nordover fra Gardermoen. Vi sjekket alle mulige ruter, men det var ingen som klaffet. Derfor bestemte vi oss for å leie et privatfly. Kostnaden blir 80.000 kroner pluss moms, forteller Dalbakk til NRK.

Aktiviten i kulissene var stor og hektisk, men publikum fikk ikke vite noe før det var klart at Jon Henrik Fjällgren ville komme.

– Tilbakemeldingene fra publikum var gode. At de måtte vente i to timer spilte ingen rolle, sier Dalbakk.

Publikumsrekord

Márkomeannu-festivalen satte publikumsrekord med 2900 besøkende. Hvordan utgiftene til privatflyet påvirker den totale økonomien er uklart.

– Slik det ser ut nå har vi hatt et salg som trolig er høyere enn budsjettert. Fortsatt har vi søknader om økonomisk støtte som vi ikke har fått svar på ennå, og derfor vet vi ikke hvordan resultatet blir til slutt, sier Ellen Berit Dalbakk.