Får tilbud om annen stilling i kommunen

Formannskapet i Karasjok har bestemt seg for å legge ned organisasjonssjefstillingen som Lisbeth Faltin nå besitter.

Lisbeth Faltin

Lisbeth Faltin har vært fungerende rådmann og organisasjonssjef i Karasjok kommune. Nå legges stillingen hennes ned, og hun blir tilbudt en ny stilling med andre arbeidsoppgaver.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

Det skriver Sagat i sin papirutgave lørdag. Mistillit etter bruk av Utøya-pengene skal være årsaken, uten at avisen har fått det bekreftet fra politisk eller administrativt hold.

– Slik vi ser det i dag, så har vi tre kommunale ledere som skal klare å serve vår rådmann, sier ordfører Svein A. Somby til Sagat.

Han mener derfor at det ikke lenger er behov for en organisasjonssjefstilling. Faltin blir nå tilbudt en annen stilling i kommunen, med samme lønnstrinn som i dag.

Lisbeth Faltin var i 2013 fungerende rådmann i Karasjok kommune, og var den som skrev under papirene på søknad om midler til Utøya-ofre, sammen med helse- og omsorgssjef Randi Johansen Balto. Mye av de pengene kommunen mottok viste seg senere å «forsvinne», da det kom frem at kun 418.000 av over to og en halv million kroner faktisk var brukt på psykososiale tilbud etter tragedien på Utøya i 2011.

Sagat lyktes ikke med å komme i kontakt med Lisbeth Faltin fredag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Karasjok kommunestyremøte

Svein A. Somby (i midten) i Arbeiderpartiet har sammen med John Nystad i Samefolkets Parti foreslått å legge ned organisasjonssjefstillingen til Lisbeth Faltin. Her sammen med rådmann Elfrid Boine under et kommunestyremøte i desember.

Foto: Monica Falao Pettersen / NRK

– Flau

Det var Arbeiderpartiet og Samefolkets parti som la frem forslaget torsdag. Opposisjonen reagerer sterkt på avgjørelsen.

– Det forslaget som foreligger er en klar endringsoppsigelse, men fremmes rett over bordet mens vedkommende er til stede. Og det er uhørt, sier Amund Peder Teigmo i Senterpartiet.

Ifølge Sagat vurderer Teigmo om det skal foretas en lovlighetskontroll av vedtaket.

– Det er sjeldent jeg forlater et møte med så flau smak i munnen og vond følelse i magen, som det jeg gjør i dag. Jeg er flau over å være medlem av dette utvalget her i dag, sa Teigmo til formannskapet.