NRK Meny
Normal

Leder i skikretsen:– Finnmarksløpere holder høyt nivå

I går ble langrennssesongen avsluttet i Karasjok, hvor barn og unge fra hele Finnmark hadde kommet for å konkurrere. Leder i Finnmark skikrets, Per Oskar Andersen, sier at nivået i Finnmark er høyt.

ski
Foto: Vegard Erstad

– Nivået blant seniorene er høyt, for i år har hele seks utøvere deltatt i VM i Falun og VM for 23-åringer i Kazakhstan. Så mange Finnmarksløpere har aldri før deltatt i VM, sier han.

Andersen forteller at det er litt tynt blant de yngre klassene.

– I de yngre klassene er det litt tynt når det gjelder bredde, som for eksempel i juniorklassen for jenter. Og det er også tynt i klassene 15-17 år, forteller han.

Båtsfjord størst i Øst

Andersen kan fortelle at det er gledelig at det jobbes godt i øst.

– Ellers så jobbes det godt i vestfylket, og i øst er det mange klubber som har flere løpere, som for eksempel Båtsfjord, som er den største klubben i øst-Finnmark. Rekrutteringen i Vadsø og Kirkenes har vært nede i en bølgedal, sier han.

Hva vil kretsen gjøre for å få mer bredde?

– Den viktigste jobben gjøres i ytterklubbene, og vi må prøve å legge til rette for det. Når løperne begynner å bli 15 år og oppover, så kommer kretsen inn med en topplan. Når det gjelder utdannelse av trene, så spiller kretsen inn, så der vil vi hjelpe til, forteller leder i Finnmark skikrets, Per Oskar Andersen.