Et av landets største reinslakteri konkurs

Min Boazu, som leverte reinkjøtt til Rema 1000-kjeden, har betalingsanmerkninger på over 1,4 millioner kroner fordelt på 27 krav.

Skjermdump fra Min Boazu
Foto: Skjermdump / Min Boazu

Betalingsanmerkningene kommer frem gjennom en kredittsjekk av Min Boazu som NRK har gjennomført. Da hadde de samlet inkassovarsler på over 1,4 millioner kroner, ifølge kredittvurderingsselskapet Bisnode.

Onsdag skriver Altaposten (ekstern lenke) at Min Boazu er insolvent, og tas til skifteretten. Dette kommer frem av flere kilder som avisen har vært i kontakt med.

– Det er styrets beslutning at man i den situasjonen selskapet befinner seg i velger å melde oppbud, sier daglig leder Lasse Johnsen Kvernmo til Ifinnmark (ekstern lenke).

Han sier til NRK at et samarbeidende firma har gått konkurs. Dette skapte også økonomiske problemer for Min Boazu, ifølge daglig leder.

Det jobbes med å finne løsninger for reineiere som de skylder penger til, sier Kvernmo til Altaposten.

Lasse Johnsen Kvernmo

DAGLIG LEDER: Lasse Johnsen Kvernmo meldte oppbud av firmaet Min Boazu onsdag, ifølge Ifinnmark.

Foto: Aslak Mikal Mienna / Pressebilde

NRK har vært i kontakt med daglig leder Kvernmo. Han ville ikke kommentere saken tirsdag ettermiddag og viste til styreleder Øistein Aagesen. Aagesen har ikke besvart NRKs gjentatte henvendelser onsdag.

27 betalingsanmerkninger

Det kan gå mot en brå slutt for den Karasjok-registrerte bedriften som hadde oppstart i 2016. I 2018 fikk de en landsdekkende kontrakt med Rema 1000 og økende omsetning.

En kredittvurdering tidligere denne uken viste at kreditt til selskapet kun burde innvilges mot sikkerhet. Bisnodes vurdering av selskapet viste også at det var konkursrisiko.

Noen av de største inkassovarslene er på over 200.000 kroner.

Dette er alt fra strømleverandører, profileringsselskap, fraktselskap og tilbehør som trengs for driften.

Ellers er det flere mindre selskap som har sendt inn inkassovarsel til bedriften.

Frivillig pant

Bedriften har gjennomført to frivillige panter til Sparebank 1 Nord-Norge (SNN) mot slutten av 2017 og sommeren 2018.

Da tok SNN pant i varelageret og driftstilbehøret. Dette hadde en totalverdi på 13 millioner kroner, ifølge kredittsjekken.

Bedriften hadde 53 ansatte i 2019. I 2017, som er det siste tilgjengelige omsetningsåret, gikk driftsresultatet med 950.000 kroner i minus. Total omsetning var på over 11,5 millioner kroner.