Med fire gitargrep kan du lage mange hitlåter

Drømmer du om å lage en hitlåt? Da bør du kunne gitargrepene C, G, Am og F.

Sangene Lávre Johan fremfører her: Corona Lime, Čurves munnje, Orbina, Partyjoik og Stállangazza.

Lávre Johan Eira (18) er et ungt talent som har planer om å gi ut musikk i fremtiden. Han har allerede komponert flere egne låter.

Oppskrift på en hit

Unggutten studerte litt på hvordan låter er komponert. Han gjorde et interessant funn på flere av de kjente samiske låtene.

– Veldig mange låter følger samme mønster, det er fire gitargrep som brukes i melodien.

Grepene det er snakk om, er C, G, Am og F, i ulik rekkefølge.

Lávre Johan gjester «Studio Sápmi» denne uka. Og der spiller han en medley hvor vi får høre disse kjente samiske låtene som inneholder bare de fire nevnte gitargrepene.

Øverst i saken hører du en liten del av medleyen, der spiller han disse låtene:

«Corona Lime», Dj Ánte&Gino

«Čurves munnje», ISÁK

«Orbina», Intrigue

«Partyjoik», Rolffa

«Stállangazza», Sánčuari

Men i «Studio Sápmi» kan du se hele medleyen.

I tillegg forteller Lávre Johan hvordan han begynte å lese Sigmund Freuds bøker som 17-åring da han hadde kjærlighetssorg.

Samisk talkshow. Ánne Márja og Ánne Lene liker å debatere saker fra det samiske samfunnet, men de inrømmer at det er vanskelig å være kritisk i et samfunn hvor de fleste kjenner hverandre. 
Lávre Johan leste Sigmund Freuds bøker etter å ha opplevd kjærlighetssorg som 17-åring, han lærte mye fra bøkene om livet og seg selv. 
Bats of Congress er aktuell med nytt album og fremfører en av de nye låtene. Sesong 5 (9:13)

Samisk talkshow. Ánne Márja og Ánne Lene liker å debattere saker fra det samiske samfunnet, men de innrømmer at det er vanskelig å være kritisk i et samfunn hvor de fleste kjenner hverandre. Lávre Johan leste Sigmund Freuds bøker etter å ha opplevd kjærlighetssorg som 17-åring, han lærte mye fra bøkene om livet og seg selv. Bats of Congress er aktuell med nytt album og fremfører en av de nye låtene. Sesong 5 (9:13)