NRK Meny
Normal

– Dette blir 15 låter med heksebrygg

Tormod Aune håper at teaterstykket hans om Rebella Hex får frem historien om sørsamene i Trøndelag på en måte de selv synes er fin.

Rebella Hex

Rebella Hex-forestillingen skal nå bli til et album. Her fra en tidligere forestilling.

Foto: Pressefoto

I flere år har den tidligere journalisten arbeidet med teaterstykket Rebella Hex, hvor handlingen utspiller seg på Børgefjell i Nord-Trøndelag.

– Vi vet at det var samers rike, så derfor tenker jeg at vi må prøve innenfor gitte rammer å løfte frem det samiske, sier Aune, som er mannen bak forestillingen.

Han forteller til NRK at han opp igjennom har pratet med mange om hvordan man kan implementere det samiske i stykket. Han ønsket å få med et lokalt uttryk på den ene siden, samtidig som det styrker forestillingen at vi får frem Børgefjell og historikken som samene representerer.

Tormod Aune

Tormod Aune.

Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

– De tilbakemeldingene vi har fått peker på at vi har gjort dette på en måte som den samiske befolkningen synes er ok, fortsetter Aune.

Inkluderer joik

I likhet med i 2009 lanseres det nå et album som samler låtene fra teaterstykket, etter ønske fra publikum. Der har Aune valgt å inkludere Cecilia Persson, som han omtaler som en erfaren og garvet joiker.

– Vi fant ut at vi kunne lage en lyd som tok inn i seg en del naturlyder. Derfor var Cecilia med og joiket på dette albumet.

Teaterforestillingen foregår i Namsskogan Familiepark rett ved E6 i Nord-Trøndelag.

– Vi ligger nært et marked. Vi ser at flere og flere stopper for å få med seg stykket vårt. I går pratet jeg med noen som kommer kjørendes 90 mil for å se oss, sier Aune.