NRK Meny
Normal

Lagde best frokost i sommer

Frokosten til kokkene Charlotte og Sanna var den turistene i deres hotellkjede kåret til den beste i hele Norge i juli.

Charlotte Eira og Sanna Vuomajoki

I juli var det maten til Charlotte Eira (t.v.) og Sanna Vuomajoki turistene var mest fornøyde med innad i hotellkjeden de to jobber for.

Foto: Privat

– Det var en utrolig god følelse da sjefen fortalte at vi hadde gjort det så bra, forteller Sanna Vuomajoki og Charlotte Eira til NRK.

De to kokkene jobber på hotellet i Kautokeino. Gjestene på hotellet har mulighet til å komme med tilbakemelding om hvor fornøyd de er med blant annet maten på hotellet.

Flest poeng av alle i Norge

Og i den interne målingen så scoret disse to kokkene høyest, med 5,65 av 6 mulige poeng.

Dermed laget de to den beste frokosten i Norge innad i hotellkjeden sin i julimåned. Kokkene har måttet henge i, og begge to kan melde om en svært travel sommer.

Satser på hjemmelaget mat

Hva er det dere lager til frokost, som gjør turistene så fornøyde?

– Vi satser på mye hjemmelaget mat. Vi baker brød og kaker, i tillegg så lager vi hjemmelaget salat, og varm mat iblant, forteller Eira.

– Det har vært veldig viktig for oss å lage så mye som mulig selv, så slipper man å servere ferdiglaget mat, repliserer Vuomajoki.

Både Charlotte Eira og Sanna Vuomajoki trives godt med å lage mat, og er glade for at de nesten på egen hånd kan få bestemme hva de skal servere. Dermed kan de være kreative i sin matlaging.