– Det var en utrolig god følelse da sjefen fortalte at vi hadde gjort det så bra, forteller Sanna Vuomajoki og Charlotte Eira til NRK.
De to kokkene jobber på hotellet i Kautokeino. Gjestene på hotellet har mulighet til å komme med tilbakemelding om hvor fornøyd de er med blant annet maten på hotellet.
- Les også:
Flest poeng av alle i Norge
Og i den interne målingen så scoret disse to kokkene høyest, med 5,65 av 6 mulige poeng.
Dermed laget de to den beste frokosten i Norge innad i hotellkjeden sin i julimåned. Kokkene har måttet henge i, og begge to kan melde om en svært travel sommer.
Satser på hjemmelaget mat
Hva er det dere lager til frokost, som gjør turistene så fornøyde?
– Vi satser på mye hjemmelaget mat. Vi baker brød og kaker, i tillegg så lager vi hjemmelaget salat, og varm mat iblant, forteller Eira.
– Det har vært veldig viktig for oss å lage så mye som mulig selv, så slipper man å servere ferdiglaget mat, repliserer Vuomajoki.
Både Charlotte Eira og Sanna Vuomajoki trives godt med å lage mat, og er glade for at de nesten på egen hånd kan få bestemme hva de skal servere. Dermed kan de være kreative i sin matlaging.
- Les også:
- Les også: